U okviru 25. kola na drugoligaškom Zapadu , u subotu se u Šamcu igra meč, koji je izazvao nezapamćeno interesovanje ljubitelja najljepše „sporedne“ stvari na svijetu, i to ne samo u Šamcu,  i  okolnim mjestima, ili Posavini, već u cijeloj Republici Srpskoj!

U meču između šamačkog Borca i žeravičkog Jedinstva pada odluka o putniku u viši rang.

Trenutno prvo mjesto zauzima ekipa Jedinstva koja bi pobjedom riješila gotovo sve dileme oko putnika u viši rang. Naravno pobjeda Borca bi dodatno “zakuvala” stvari, te je sigurno da ljubitelji fudbala mogu očekivati dobru utakmicu u kojoj će pravdu dijeliti sudija sa Prve lige , Bojan Panić iz Prijedora.

– U derbiju je uvijek prisutna neizvjesnost, kako kod nas tako vjerovatno i kod protivnika. Najvažnije je da odigramo, čvrsto, jako. Važno je da damo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat i na kraju da pobijedimo i obradujemo naše navijače. Znamo da je Jedinstvo fizički jaka ekipa s kvalitetnim timom i da ima dobre igrače –rekao je prvotimac Borac Dušan Bijelić, a njegovo mišljenje dijeli i starteg šamčana Amir Durgutović:

– Kod njih smo pokazali sve svoje slabosti, a sada ćemo pokazati kvalitet! Vjerujem u pobjedu. Imamo mi dosta dobrih igrača. Ako nas pobjede, mi ćemo im čestitati i poželiti sve najbolje. Igraće se fudbal i poslije ovog meča – poručio je popularni Durgut.

Jesenas je pukla petarda, Jedinstvo je slavilo sa 5:0. Gostima iz Žeravice igra i bod, pa čak i poraz manji od pet golova razlike, pod uslovom da nigdje više nekiksaju do kraja sezone.

Zna to i strateg Jedinstva Boris Savić:

– Ekipa Borca ima kvalitet. To pokazuju i njihovi rezultati, imaju dobre individualce kao što su Ćosovića i Isanovića. Mi naravno kao i svaku utakmicu idemo na tri boda bez obzira protiv koga i gdje igramo – reko je Boris Savić, a na njegove riječi se nadovezao kapiten Jedinstva Ognjen Škorić:

– Poštujemo Borac i sigurno da će to biti pravi derbi, dostojan prvoligaškog nivoa.  Maksimalno smo spremni i svaku utakmicu idemo na pobjedu pa tako će biti i u Šamcu. Naravno, da bi bod više odgovarao nama. Sigurno je da najveća opasnost prijeti od Samira Isanovića , ali vjerujem da će ne kraju presuditi naš kvalitet – rekao je kapiten Jedinstva Ognjen Škorić.

G. Popović