Na završnoj godišnjoj svečanosti rukovodstvo Područnog fudbalskog saveza Doboj proglasilo je najbolje pojedince i klubove, a među laureatima, kao najbolji igrač, našao se prvotimac Tekstilac Korta Marko Rastović.

Iako najčešće igra na poziciji lijevog beka, dugogodišnji prvotimac prvoligaša iz Dervente je jedan od najboljih  golgetera ekipe. Pruža konstantno dobre igre, a posebno ga pamte igrači Rudar Prijedora, kojima je postigao gol za pobjedu u Derventi (1:0), a donio je bod svom timu (1:1) i iz Prijedora.

– Mnogo mi znači nagrada, koja je prije svega zasluga svih mojih saigrača. Jesen smo odigrali u dobroj formi. Uspješno smo se zadržali u gornjem dijelu tabele, sa realnim šansama da osvojimo jedno od mjesta koja vode u Ligu za prvaka. Ne obaziremo se mnogo na vrijednosti naših rivala. Igramo svoju igru i u proteklih 16 kola nije bilo odstupanja od naših planova – rekao je iskusni prvotimac Dervenćana, rođen u Bosanskom Petrovcu.

Promijenio je nekoliko klubova. Nastupao za Zvijezdu iz Gradačca, Radnik iz Bijeljine, prnjavorski Ljubić iz prvoligaških vremena tog kluba, Slogu iz Trna, Župu iz Milosavaca, “Nikos Kamberu” iz Rudanke.

– Svaki od klubova za koji sam igrao ostao mi je u dragoj uspomeni. Sada sam u zrelim godinama i nije mi do seobe, pogotovo kada se zna da je Tekstilac Kort zdrava i dobro organizovana ekipa, u kojoj svako zna svoje obaveze. Nadam se da će klub nastaviti napredovati, a bilo bi odlično kada bismo u godinama koje dolaze izborili nastup u Premijer ligi. Bila bi to kruna moje karijere – istakao je Rastović.

Ne propušta da istakne stručnjake koji su kod njega ostavili poseban utisak, kao što su Ratko Ninković, Slobodan Crnadak, Mitar Lukić i doskorašnji kormilar Bojan Magazin.

– Smatram da je u ovoj sezoni banjalučki Borac glavni kandidat za titulu, a u igri je, realno gledano, još samo Rudar Prijedor. Liga je jača nego ijedne prethodne sezone, što se pozitivno odražava na kvalitet fudbala. Naše ambicije zadovoljićemo očuvanjem trenutnog četvrtog mjesta – dodao je bek Tekstilca.

Marko je ljubimac pristalica derventskog kluba, ali najvjerniji navijač je njegov otac Radovan, koji je svojevremeno, prije rata, godinama uspješno čuvao mrežu nekadašnjeg krajiškog zonaša Mladosti iz Bosanskog Petrovca. Svoje bogato fudbalsko iskustvo Radovan savjetima prenosi na sina.

B. Radulović