Duel koji privlači najveću pažnju ovog vikenda svakako je onaj u Mrkonjić Gradu gdje će se sastati Sloboda i Laktaši, u direktnom sudaru za najbolju ekipu na drugoligaškom Zapadu, barem u ovom trenutku, jer bez obzira na rezultat, čini se da će ove dvije ekipe nastaviti “jurnjavu” sve do posljednjeg kola, kada slijedi revanš u Laktašima.

Bilo je mnogo i polemike ko će voditi ovaj duel, a izbor je pao na premijerligaškog arbitra Zorana Grbića! Prijedorčanin će tako povesti ekipe sa centra, da li je to najbolje riješenje u ovom trenutku, mnogi se pitaju, odnosno da li je porazno da taj rang takmičenja nema adekvatnog arbitra da povede derbi, već se moralo potezati za riješenjem iz dva ranga više.

Kako smo nezvanično obaviješteni, prvobitno je za ovaj duel bio delegiran Slaviša Mitrović iz Šamca, ali prevagnulo je mišljenje da bi “patak” mogao “dobiti nečiji zadatak”, i da nije dorastao za ovakav kalibar utakmice.

Krenulo se prema zvučnijim imenima, u prvom opticaju bio je Luka Bilbija, arbitar iz Prijedora, odnedavno sa FIFA znakom, ali na kraju je delegiran Grbić.

Pomagaće mu sugrađani Dragan Keranović i Mladen Stupar, delegat je Dejan Šipka (Banjaluka), a kontrola Željko Marić iz Doboja.

Kako god da bude, samo da Grbić ne bude prva figura meča, a iako bude, neka bude onda najbolji na terenu!