Jutarnja kafica u mnogobrojnim gradiškim lokalima, imala je samo dvije teme, nesreću koja je zadesila ovaj grad, sa ubistvom i samoubistvom, te fudbalski izbori, koji su sinoć održani u Banjaluci, gdje je jednoglasno donijeta odluka da se Mile Kovačević razrješi dužnosti predsjednika FSRS.

Mi ćemo malo o ovom drugom događaju, koji je izazvao duboki muk, ali i nevjericu među Kovačevićevim simpatizerima, koji su do posljednjeg trenutka vjerovali u preokret (i sada vjeruju u to). Analizu se počinjale od kuloarskih neutemeljenih priča da je za sve kriv Milorad Dodik, do nešto razumnijeg stava, da je Mile Kovačević dosadio i većini u Gradišci, a da se ne govori o Srpskoj….

Ono što provejava kod trezvenijih, jeste šta i kako će dalje fudbalska Gradiška, jer i Skupštini FSRS poslali su jako ružnu poruku, niti jedan delegat iz tog područja nije prisustvovao sjednici. Da li je to taj Statut koji toliko brani Kovačević?

Gradiška će vrlo brzo morati se okrenuti životu i poslije Tita, Staljina, Lenjina, Miloševića,….ili kako već tepaju Kovačeviću, oni koji su mu i došli glave.

Jutrošnja kafa jeste bila gorka, ali i ona se kad-tad morala popiti. Bolno otriježnjenje će tek uslijediti, jer prije Kovačevića PFS Gradiška je važila za najorganizovaniji savez, danas je samo ruina toga, i već debelo kaska za ostalima, u svim segmentima, od infrastrukture, koja je očajna, pa do ljudskih resursa, koji više liče na Dom penzionera, nego na neku ozbiljnu organizaciju. Upravo tu će uslijediti najveća borba, kako vratiti povjerenje među mlade, da se ponovo fudbal zavrti Lijevčem i Potkozarjem.

Do tada, sve kafe će biti čemerne….. Zašto? To najbolje znaju oni koji danas tuguju…..