Poput biblijske priče o izdaji Isusa Hrista, i Judi i njegovih 300 zlatnika, i fudbal Srpske u današnje vrijeme dobio je svoje izdajnike….Od ukupno 55 delegata Skupštine FSRS, glasalo ih je 44, koji su obavili svoju dužnost, prisustvovali sjednici, i tako  dali legitimitet sjednici, ali i sebi kao članovima najvažnijeg tijela FSRS.

Sada ćemo se pozabaviti o preostalih 10 Juda, jer je delegat Skupštine FS RS Vojislav Rakić iz Broda izrazio žaljenje što, zbog privremenog boravka u inostranstvu nije bio u prilici glasati za razrješenje Mile Kovačevića sa dužnosti predsjednika.

Sjednici nisu prisustvovali, niti razloge pravdali delegati Radivoje Lazarević iz Donjeg Šepka, Miroslav Vuković iz Gacka, Momir Tošić iz Istočnog Sarajeva, Drago Bajić i Dragan Ančić iz Prnjavora, Nebojša Rakić iz Srbca, Milovan Vranješ iz Laktaša, Nenad Paspalj, Senad Hamzić i Novo Milanović iz Gradiške.

Ljubić iz Prnjavora je prije dvadesetak godina postao delegatska baza Draganu Ančiću koji je danas delegat na Prvoj ligi FS RS. Ančić davno  nije član ovog Kluba a dužnost predsjednika nepostojećeg Opštinskog saveza Prnjavor pečat i vlastoručni potpis na prijedlogu su mu osnov i baza za obavljanje obe dužnosti, delegatske na utakmicama Prve lige i u Skupštini FS RS. To može samo pod rukovodstvom Mile Kovačevića pa su jasni motivi lojalnosti i odanosti liku i djelu ”uglednog”.

Radivoju Lazareviću je baza za delegatsku dužnost u Skupštini FS RS i izvršnim tijelima FS BiH, ugašeni, a samim tim i nepostojeći FK Napredak iz Donjeg Šepka a pored tih tazloga postoje i drugi lični razlozi Lazarevićeve lojalnosti Kovačevićevom ”liku i djelu”.

Isti ili slični razlozi su motivisali Momira Tošića i osatlih da, suprotno stavovima matičnih PFS ”štite lik i djelo uglednog”, (ne)demokratski i (ne)moralno nema šta.

A, sigurni smo da ćete vi, naši vjerni čitaoci, u svojim komentarima razobličiti i ostale uskoro “bivše članove Skupštine FSRS”.

Međutim, mnogi (ne)znaju kako se završila priča o izdaji Isusa Hrista. Nije dugo Juda uživao u svojim dukatima, zlu netrebalo……