Lomljenjem slavskog kolača fudbalski veterani Kotor Varoša i njihovi prijatelji obilježili su Nikolice, prenos moštiju Svetog Nikole, a slavski obred je služio jerej Damir Vrhovac.Domaćin ovogodišnjeg okupljanja je bio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, a u organizaciji su mu pomogli svi oni koji proslavljaju Nikoljdan kao krsnu slavu.

Pored načelnika opštine kršnjake i prijatelje su dočekali Marinko Jurić, Goran Bilanović, Dragiša Jurić, Duško Čolić, Zoran Stolić, Radenko Smiljić i Bojan Maksimović.

Sakan je predao poštenje Dragiši Juriću, koji je sa radošću prihvatio ulogu domaćina naredne godine i podsjetio sve prisutne na aktivnosti fudbalskih veterana u promociji opštine i njenih potencijala.

– Mi smo danas sabrani u bratskoj ljubavi i u molitvi Svetom Nikoli da čuva ove divne ljude i sve nas, naše prijatelje, a na nama je da ovu tradiciju nikada ne prekinemo –  poručio je Jurić.

Jerej Damir Vrhovac je naglasio značaj okupljanja i druženja fudbalskih veterana, navodeći da samo tako Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije može da napreduje.

– Krsna slava je poziv svima da se Bogu vrate, da dobrotom i ljubavlju pokažu da su hrišćani jer se ljudi samo po dobroti razlikuju – rekao je Vrhovac.

Za ketering se pobrinuo “Nuki” Maslovare, za zabavu Radoslav Drljača, a specijalni gost je bio Aleksandar Batar, prijatelj i istinski domaćin fudbalskih veterana kada gostuju u bratskoj opštini Kranj.

Fudbalski veterani Kotor Varoša nemaju vremena za odmor, jer ih očekuje druženje sa veteranima Jadrana iz Golubinaca početkom juna, a sredinom šestog mjeseca biće gosti veterana iz Sokobanje.