Ništa novo iz Srpske kuće fudbala u Aleji Svetog Save,…

Izvršni odbor FSRS na preporuku Pravne komsije donio je nekoliko veoma zanimljivih odluka. Kandidatu Petru Jeliću osporava se mnogo toga,…Da dokaže da nije u sukobu interesa, jer obavlja funkciju predsjednika FK Modriča, i član je Upravnog odbora FK Borac. Za zlo mu uzeše i državljanstvo, i to treba da dokaže do 14. septembra, kao da zaboravljaju da mu je pokojni ćaća bio predsjednik te države čije danas državljanstvo traže njegovom sinu.

Na sve to zaključili su da su izbori u PFS Trebinje bili neregularni, i da podrška Petru Jeliću ne važi! Ostalih pet važi, ali ta ne važi, jer nije bila po jusu uglednom advokatu.

A, dok trus mozgova u kancelarijama FSRS smišlja nove prevare koje bi da zaokruži na izborima 26. septembra, Petar Jelić obilazi klubove, sela, gradove, saveze, razgovora sa malim i velikim ljudima, koji mu svi odreda daju podršku. Svi izuzev onih koji danas odlučuju u FSRS, odnosno koje je postavio Mile Kovačević sa svojom bratijom.

Na nedavnoj utakmici u Beogradu između Srbije i Republike Irske, predsjednik FS Srbija Slaviša Kokeza jasno je istakao:

– Mi nećemo podržati zvanično niti jednog kandidata, ali želimo da u fudbalu Republike Srpske vidimo ljude koji dolaze iz sporta. Smatramo da saradnja do sada nije bila ni blizu, onakvom kakva treba da bude. Ko je bio kočničar svega ne znam, ali FS Srbije i FS Republike Srpske mogu i moraju bolje i tiješnje sarađivati – poručio je Kokeza.

Odgovor je bio džentlmenski, ali i jasna poruka šta matica misli o predstojećim izborima, jer i ptice na grani znaju da kada je sport u pitanju, aktuelni predsjednik Mile Kovačević nikada nije udario po lopti, čak i kada su u pitanju svečanosti i izvođenje počasnog udarca, tu slatkorječivu dužnost prepušta svojim saradnicima.

Poslušnici u područnim savezima poput Mile Mandića i Milorada O Lale (ono O je jako važno u cijeloj priči), dobro znaju da padom aktuelnog predsjednika i sami zauvijek biće protjerani iz fudbala zbog silnih malverzacija koje su se gomilale godinama unazad. Njih dvojica su samo vrh na ledenom brijegu, a u vašim komentarima očekujemo seriju imena koja su uništila fudbal Republike Srpske do temelja. Nema dalje!

A da je to tako, pogledajte kako stoji na zvaničnom sajtu FSRS, objašnjenje o odlukama koje smo mi prenijeli:

Комисија је у свих седам подручних савеза установила техничке пропусте, а у ПФС Бањалука и ПФС Требиње и озбиљне правне пропусте. Сви они треба да буду исправљени попуном документације до 14. септембра који је посљедњи рок – jedna je od tačaka Izvšnog odbora FSRS.