Prva, konstitutivna sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske održana je  u Banjaluci na kojoj je prisustvovalo, uz predsjednika Milu Kovačevića, dva potpredsjednika Dušan Marković i Milorad Lale, te sedam članova: Dragan Banjac, Mirko Milošević, Dragan Aranđić, Predrag Zgonjanin, Rodoljub Oljača, Radenko Vasiljević, dok je Nikola Dakić opravdano odsustvovao zbog puta u inostranstvo.

Predsjednik Kovačević upoznao je članove novog saziva fudbalske vlade Republike Srpske o aktivnostima, zakazanoj sjednici Skupštine FS BiH za 22. decembar i podršci aktuelnom predsjedniku Elvedinu Begiću.

Na sjednici član Izvršnog odbora Dragan Banjac iz Kozarske Dubice imenovan je, jednoglasno, za koordinatora za suđenje FSRS, dok je Mirko Milošević iz Zvornika u ime IO FSRS zadužen da koordiniše takmičenja.

Izvršni odbor FS Republike Srpske dao je rok područnim savezima do 24. novembra da dostave prijedloge kandidata za organe i tijela Fudbalskog saveza BiH.

Član IO iz PFS Doboj Dragan Aranđić zadužen je da nakon novonastale situacije u OFS Šamac pomogne u pronalasku rješenja i vraćanju ovog elementa u porodicu zvanu FSRS.

fsrs.org