Šta očekivati od onih koji trebaju da rade na razvoju ženskog, ali i fudbala uopšte? Kada je Fudbalski savez RS u pitanju, na žalost, lakrdiju.

Već smo pisali https://pravdabl.com/skandalozno-novi-premijerligas-svercovao-fsrs-aminovao/da afera trese Prvu ligu RS za žene, gdje je FK “Sloga” iz Petrova uložila žalbu na regularnost utakmice sa FK “Drina” iz Zvornika, gdje su konstatovali da su domaće igračice “švercovale” dvije igračice.

Nakon skandalozne odluke komesara za takmičenje, Dragana Mejakića, Apelaciona komisija FSRS je vratila predmet Mejakiću, koji je ponovo donio isto rješenje.

Odluka komesara za takmičenje, protiv zalbe Sloge iz Petrova

Ono što je simptomatično jeste činjenica da su “identifikaciju” igračica na utakmica Drina – Sloga, vršili Zoran Vujat, koordinator za omladinski i ženski fudbal u kancelariji FSRS i Dragan Mejakić, komesar lige, te da istoj nije prisustvovao zvanični predstavnik gostujuće Sloge, Simo Tumarčić.

Iz Sloge najavljuju nastavak pravne borbe, tim prije, jer smatraju da su potpuno u pravu, pogotovo što su dokumentovali svoje tvrdnje, putem brojnih fotografija u žalbi.

Očigledno da ne može bez lakrdije, a pored muškog, sada se i ženski fudbal priključio tome.

Naš portal će i dalje pratiti razvoj situacije u ovoj najnovijoj aferi u režiji FSRS.