FK ZVIJEZDA 09: Otvoreno pismo Dini Begiću!


FK „Zvijezda 09“ je klub koji svoje obaveze, finansijske ili bilo koje druge redovno izmiruje prema fudbalskom savezu i njihovim organima takmičenja. Do sada smo imali korektnu saradnju sa vama i sa svim organima saveza i želimo da tako i ostane u budučnosti ali stalne tendencije u suđenju na našu štetu na utakmicama našeg kluba u domaćem šampionatu više nećemo tolerisati.

Kao što ste i sami imali priliku vidjeti, sportska javnost zgrožena je suđenjem glavnog sudije Matea Muse koji je dijelio „pravdu“ u 12. kolu koja je odigrana u Tuzli između ekipe FK“Tuzla City“ i naše ekipe na kojoj je ekipa FK „Zvijezda 09“ drastično oštećena, a to je konstatovao i gosp. Zoran Rebac prvi potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje u emisiji koja je emitovana na BHT.

Želimo da vas obavijestimo da je pomenuti meč i suđenje samo jedan u nizu slučajeva jer argumentovano smatramo da smo direktno oštećeni u još najmanje tri utakmice na kojima je zbog sudijskih odluka donesenih na štetu našeg kluba krajnji rezultat bio gubitak bodova što u tim slučajevima nije izboreno igrom na terenu od strane naših protivnika nego isključivo sudijskim greškama.

FK „Zvijezda 09“ je uvijek bila dobar domaćin ali i dobar gost. Na našim mečevima nikada nije zabilježen ni najmanji incident. Sve ekipe i ostale goste smo dočekali kao najbolji domaćini a na isti način i ispratili, ali više ne možemo i nećemo biti nijemi na negativnosti usmjerene protiv našeg kluba koje su postale sve izraženije.

Želimo samo ravnopravan tretman sa svim ostalim klubovima u takmičenju Premijer lige, a posebno kada je u pitanju suđenje jer smo bez ikakve dileme najoštečeniji klub ove sezone.

S tim u vezi, zahtjevamo da se vi kao čelni čovjek fudbalskog saveza angažujete i iskoristite svoj autoritet kako bi FK “Zvijezda 09“ dobila ravnopravan tretman kao i svi drugi klubovi u našem šampionatu i kako bi fudbal, fudbalska igra i igrači bili u prvom planu i kako bi se bodovi osvajali igrom, a ne suđenjem. To u većini mečeva koje je naš klub do sada odigrao nije bio slučaj i to se MORA PROMIJENITI!! To je vaša dužnost silom funkcije koju obavljate ali isto tako i moralna dužnost ukoliko ste dobronamjerni i želite bolje sutra našem fudbalu.

Mi kao klub ćemo u budućnosti učiniti sve u okviru prava, propozicija i pravilnika FSBiH  da izborimo ravnopravan tretman na mečevima koji slijede u domaćem šampionatu.

Želimo da vas obavijestimo da ćemo ubuduće o svim dešavanjima na našim mečevima u šampionatu redovno obavještavati sportsku javnost putem medija bilo da je riječ o pozitivnim dešavanjima ili da je riječ o bilo kakvim anomalijama koje su se desile, naročito kada je riječ o suđenju na mečevima našeg kluba.

FK „Zvijezda 09“ pruža ruku saradnje za sve koji žele dobro našem našem fudbalu i našem klubu i želimo vam pomoći da odstranite sve one koji ruše autoritet fudbala.

Sportski pozdrav!
UO Zvijezde 09

Next post ORGANIZOVANE RAZBOJNIČKE BANDE IZ ŽRS SNAŽNIJE OD PRAVOSUĐA

Previous post KRUPIN PLES NA "PREDGRAĐU"!(VIDEO)

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Unesite kod sa slike *

error: