Fudbaleri derventskog Tekstilca poraženi su u Istočnom Sarajevu od ekipe Slavije sa 2:1 i bio je to prvi gostujući poraz Dervenćana, a ono što su doživjeli kako na terenu tako i tribinama nisu mogli ni sanjati.

Slavija je od prvog minuta krenula agresivno sa teškim startovima, te u Tekstilcu kažu kako je dobro da na kraju niko nije završio sa težom povredom.

 – Mi igramo čvrsto, ali nikada grubo i sa namjerom da nekoga povrijedimo. To nije bila utakmica, to je bio “rat”. Pogotovo prvo poluvrijeme , navodno na nas su ljuti zbog regularnog poraza u Derventi od 3:0, jer smo ih u toj utakmici “prebili” – ističu iz derventskog prvoligaša.

Iz kluba kažu kako su igrači na terenu u kratkim razgovorima upitali domaćine u Sarajevu, zašto se igra sa tako opasnom igrom, odgovor je bio da im vraćaju za tu “tuču” u Derventi, gdje su “krojači” pomeli Slaviju na otvaranju sezone, te da im je trener poručio da moraju duplo da vrate.

– Jako pedagoški, na kraju taj vrsni pedagog  i isključen. Koliko smo mi igrali oštro u Derventi, govori i podatak da smo mi imali dva žuta kartona od toga jedan za prigovor, a igrači Slavije tri žuta kartona. Moramo reći da se ovome nismo nadali ni u najgorim snovima, poraz ne boli ni blizu koliko ovakvo ponašanje nekih fudbalera i stručnog štaba Slavije – kažu iz Upravnog odbora Tekstilca.

U klubu sa Ukrine dodaju kako je i na trbinama vladala neprijateljska atmosfera, ali  da to ne boli kao ova sa terena, jer to su ipak navijači i da je to kod nas očito normalno, te da ne možeš voliti svoj klub ako ne vrijeđaš  protivnika.

– Ovim putem poručujemo sportskim prijateljima iz Slavije da su u Derventu uvijek dobro došli, te da će biti dočekani i ispraćeni kao pravi sportski prijatelji, bez obzira kako smo mi dočekani u Istočnom Sarajevu, ovo je ipak samo sport i tako bi ga svi trebali doživljavati. Što se tiče suđenja stvarno ne bih ništa komentarisali, možda je čak trebao posle prvog pogibljenog starta domaćih odmah pokazati žuti karton i tako ih primiriti, ali je sve otišlo u drugu stranu – dodaju iz Tekstilca.

 Svakako da treba dodati da je žustro reagovao šef struke Tekstilca, Marko Stojić koji slovi za jednog jako mirnog strateg i koji se ne obazire na sudijske odluke, ali ovaj put nije ostao suzdržan jer  nije dosuđen jedanasterac za njegovu ekipu.

Svakako treba nadovezati na ovo  i neke druge sudijske odluke, koje su u prethodnim utakmica oštetile Dervenćane, ali ipak oni ove sezone igraju i protiv toga, postigli su 19 pogodaka i primili devet, te imaju 20 bodova nakon 12 kola.

Postavlja se pitanje da li nekima smeta Derventa, Tekstilac, koji je četvrtu godinu u samom vrhu Prve lige RS, te klub koji ima najzdravije finansije u fudbalu Srpske i pitanje je vremena kada će se desiti taj iskorak ka Premijer ligi BiH.

Slobodan Živanić