Prvoligaš s “Mlakvi” pres konferencijom spustio je zavjesu na više nego uspješnu sezonu. Prvo je obezbjeđen ulazak u elitu Srpske, a jesen je odigrana sjajno, osvojena je treća pozicija, uz činjenicu da se o tituli odlučivalo do posljednjeg kola.

Predsjednik Slobode Mladen Bosančić, naglasio je da nije ni sam očekivao da će praktično do posljednjeg kola i meča sa Rudar Prijedorom imati šansu da bude jesenji prvak.

– Iako smo nekoliko godina tavorili u Drugoj ligi Republike Srpske uspjeli smo se brzo reorganizovati i praktično za samo mjesec oformiti ekipu koja je opravdala povjerenje, ali i bila jedna od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg prvenstva. Kada je sezona počela prvenstveni cilj nam je bio da klub pokušamo sa tradicijom od 110 godina vratimo na mjesto koje mu pripada i mislim da smo na dobrom putu da to uradimo iako smo trenutno treći u nastavku sezone nećemo biti opterećeni rezultatima i cilj nam je da zadržimo mjesto u vrhu tabele. Zbog pandemije još ne znamo gdje ćemo ići na pripreme, a u opticaju je nekoliko destinacija od Neuma do Hrvatske do crnogorskog primorja. Ako se neke stvari poslože ni Antalija nije daleko – naglasio je Bosančić.

Direktor Slobode Aleksandar Dodig ističe da je ponovo na noge stao i omladinski pogon Slobode.

– Za uspješnu jesen nismo zaslužni samo mi koji vodimo klub već je to djelo igrača i stručnog štaba na čelu sa Duškom Vraneševićem. Neke aktivnosti kao što je proslava 110 godina kluba nismo uspjeli da realizujemo zbog pandemije virusa korona, ali vjerujemo da će u drugom dijelu sezone situacija biti povoljnija i da će ostvariti planirano. Kada smo došli u Slobodu prije godinu klub nije imao mlađih selekcija a sada se tri naše ekipe takmiče u kvlaitetnoj ligi RS. U omladinskom pogonu imamo više od 100 djece i cilj nam je da narednih godina iz njega izađu dva do tri igrača za seniorsku ekipu – naglasio je Dodig.

Trener Duško Vranešević, zajedno sa igračima svakako je najzaslužniji za odliče rezultate ostvarene na zelenom terenu.

– Ekipa je već na puazi koja će trajti do 15. januara. Sada će uslijediti dodatne analize ostvarenog i vidjećemo da li će biti promjena u igračkom kadru. Najvažnije je da imamo okosnicu ekipe i prilikom dovođenja igrača vodićemo računa da ih ne dovodimo na broj nego samo one koji su nam potrebni na određenim pozicijama. Kada je počinjala sezona bilo je veoma teško nagovoriti slobodnog fudbalera da dođe u Slobodu koja je godinama imala finansijskih problema, ali poslije ove polusezone situacija će biti mnogo povoljnija u prelaznom roku – rekao je Vranešević.

Fudbaler Slobode Mario Desnica, kaže da je nešto slično i očekivao, kada je u pitanju rezultat.

-Pred početak sezone najavljivao sam se Sloboda može boriti za vrh tabele. Ono što sam tada rekao pokazalo se kao tačno i tako može biti u nastavku sezone. Pokazali smo da ova ekipa ima kvalitet pa je opravdana pozivnica FS da budemo prvoligaši. Ono što nam je najviše nedostajalo su naši navijači. Nadam se da će situacija na proljeće biti bolja i da ćemo se na Mlakvama svi zajedno radovati novim pobjedama – istakao je Desnica.