Fudbalski klub Radnik dobio je novo skupštinsko rukovodstvo, dok će se formiranje klupske uprava prolongirati!

Novi predsjednik Skupštine kluba je Dušan Glišić i on će već danas sa saradnicima obaviti razgovore sa ljudima iz Fudbalskog saveza Srpske, kako bi se pronašlo rješenje za trenutno tešku finansijsku i organizacionu situaciju u Radniku. Izborom novog rukovodstva skupštine napravljen je mali korak ka kakvoj takvoj konsolidaciji kluba, ali kako je istaknuto, bez pomoći gradskih vlasti i Fudbalskog saveza Republike Srpske ona ne može biti dovedena do kraja.

– Skupština je donijela jednoglasan zaključak da se obavi razgovor sa predstavnicima FSRS da se pokuša iznaći rješenje o pomoći FK Radnik. U ovom trenutku u kojem se nalazi FK Radnik ne može riješiti nagomilane probleme koji su prvenstveno finansijske prirode ali i organizacione koje su zanemarljive u odnosu na finansijske problem koji je boj jedna i bez tog rješenja ne možemo nastaviti takmičenje – rekao je predsjednik Skupštine FK Radnik Dušan Glišić.

Radnik i dalje nema upravu, niko nije htio da prihvati rukovođenje klubom u ovakvoj izuzetno teškoj situaciji rečeno je na sinošnjoj sjednici.

– Meni je drago da je došlo do ove skupštine da se napravi kakav takav pomak, prije svega da se sutra krene sa pripremama gdje su određeni ljudi uzeli na sebe zaduženja da u narednom periodu sa gradonačelnikom i vlastima na nivou Republike Srpske kako fudbalske tako i političke da se iznađe rješenje za FK Radnik, da mu se finansijski pomogne kako ne bi došao u situaciju da Radnik doživi sudbinu Rudara iz Ugljevika da se ugasi i mislim da bi to bilo sramota prije svega za sve nas koji živimo u Gradu Bijeljina koji se bavimo sportom i koji smo u nekim forumima, a isto tako smatram i za kompletno rukovodstvo Grada Bijeljina da moramo iznaći rješenje – istakao je član Skupštine FK Radnik Radika Marić.

Marić kaže da su dosadašnja dugovanja FK Radnik preko tri miliona maraka u to spadaju porezi, dugovanja prema igračima i ostale neizmirene obaveze.

– Kada se kaže da Radnik duguje preko tri miliona maraka to je ogroman novac, ali ima i klubova koji su u debelim minusima po 15 miliona, recimo sarajevski Željezničar je u minusu 22 miliona. Činjenica je da ovde imamo određenih problema a to je nezainteresovanost privrednika na nivou našeg grada da se uključe u klub – rekao je na kraju Marić.

Na sjednici je odlučeno da Jovo Borković pomoćni trener iz prošle sezone sutra obavi prozivku i počne pripreme za narednu sezonu sa igračkim kadrom koji klub trenutno raspolaže. Rečeno je da je iz prve ekipe sedmorica fudbalera u klubu, a njima će biti priključen određen broj omladinaca.

Sport Bijeljina