Povodom lošeg suđenja na meču Mladost – Krupa (1:2), i gnusne izjave arbitra Gorana Lakića iz Brčkog , kao i teških optužbi na račun domaćina da je izbjegao linč, oglasio se i gatački fudbalski prvoligaš.

Predsjedništvo FK Mladosti iz Gacka izdaje sledeće saopštenje vezano za meč koji je odigran u proteklu subotu, a naš portal prenosi ga u cjelosti:

U prvenstvenoj utakmici 15. kola Prve Lige Republike Srpske između Mladosti i Krupe koja je odigrana u proteklu subotu u Gacku, pobijedio je spretniji i sretniji tim gostiju rezultatom 2:1, drugim golom postignutim iz sumljive situacije nakon nedosuđenog ofsajda. Od mirne utakmice dva  prijateljska kluba, prave prvenstvene bez ijednog težeg prekršaja, sudija Lakić je napravio lakrdiju. Podijelio je šest žutih, i tri crvena kartona napravivši Kosovski boj po“žrtvama“.

 Glavni sudija Lakić i pomoćni sudija Vuković iz Bijeljine su svojim odlukama direktno uticali na rezultat utakmice. U  45. minutu nakon prekršaja, domaćem igraču Novaku Sušiću daje žuti karton. U tom momentu lopta se dokotrljala do Sušića koji je bez namjere gurnuo prema gostujućem igraču, a sudija mu prestrogo dodjeljuje drugi žuti karton, i pokazuje put u svlačionicu. U 58. minutu gosti iz Krupe na Vrbasu su postigli drugi gol nakon ofsajda, koji nije signalizirao pomoćni sudija Vuković.

U 85. minutu isključenje gostujućeg igrača Cvijanovića izazavalo je smijeh na tribinama, a obrazloženje sudije Lakića je bilo, da mu je uputio pogrdnu psovku.. To na terenu niko nije čuo, sem njega. Odluke koje je donosio sudijski par izazvale su burne proteste, i negodovanja kako na tribinama, tako i kod predstavnika oba kluba. Postavlja se pitanje zašto je glavni sudija Lakić delegiran samo dva dana prije utakmice. Ko stoji iza ovog sudije , jer ako bolje pročitamo njegovu biografiju , jasno je da nebi mogao biti na listi.

Šta treba da se desi, pa da isti prestane dijeliti pravdu na fudbalskim terenima Republike Srpske. Nakon svega kao nagradu sudija dobija ocjenu 8,2 i delegiranje za četvrtog sudiju u narednom kolu. Teške optužbe koje je naveo Lakić na račun našeg kluba su plod njegove bolesne mašte, jer je zaboravio da su sva službena lica u Gacku dočekana i ispraćena, kako to dolikuje klubu sa dugogodišnjom tradicijom. Da nije bila ugrožena bezbjednost službenih lica, mogu to potvrditi i pripadnici policije koji su bili na licu mjesta. Tražimo od Komisije za takmičenje da detaljno pregleda snimak utakmice, da uzme izjave službenih lica, pripadnika policije. Takođe i svih prozvanih u izjavi domaćina i gosta, i donese svoj konačan sud, nakon čega će klub preduzeti dalje aktivnosti protiv pomenutog sudije – stoji u saopštenju fudbalskog kluba Mladosti iz Gacka.

 

                                                                                                                                                                             D.Aćimović