Da i male utakmice mogu imati vatre u sebi, potvrđuje primjer iz Međuopštinske lige Prnjavor-Laktaši – Srbac, koja pripada PFS Gradiška.

Duel u Šibovskoj između Borca i Milana završen je ubjedljivom pobjedom domaćina (7:2), a gosti iz Kosjereva imali su velike primjedbe na suđenje arbitra Slaviše Jovanića iz Prnjavora.

Na zvaničnoj stranici kluba FK Milan uslijedilo je i saopštenje, koje prenosimo u cjelosti:

VAŽNO SAOPŠTENJE!
Fudbaleri FK “Milan” doživjeli su veoma neprijatno i neprijateljsko iskustvo sa sudijom Slavisa Jovanic iz Prnjavora, koji je bio glavni sudija na meču između našeg tima i FK “Borac” iz Šibovske. Iako nije nepoznato da su na ovom nivou takmičenja sudije podložne različitim uticijama, neprofesionalnost, bahatost i prije svega bezobrazluk koji je ovaj sudija tokom čitavog meča ispoljavao prema našim fudbalerima i službenim predstavnicima, doveli su u pitanje završetak meča, kada je kapiten našeg tima pri rezultatu 3-2 za “Borac”, htio povući naše igrače sa terena. Konačni bilans po završetku utakmice je: 3 crvena kartona za naš tim i 6 žutih kartona, a skoro svi kartoni su dobijeni zbog kako je navedeno u izvještaju sa utakmice, NESLAGANJA SA SUDIJSKOM ODLUKOM. Ovo je veoma važno znati, jer je samo jedan žuti karton dodjeljen zbog oštrog starta našeg igrača. Sa druge strane, samo jedan fudbaler “Borca” je dobio žuti karton. Ovaj pokazatelj najbolje govori o atmosferi u kojoju je utakmica protekla i u kojoj naši igrači nisu imali apsolutno nikakvu protekciju od lica čija je uloga na terenu. Takođe, veoma je važno istaći da je sudija Jovanić za vrijeme utakmice pozivao pojedine fudbalere našeg tima na FIZIČKI OBRAČUN po završetku utakmice. U sjeni ovakvih dešavanja, i službenih lica kao što je sudija Slaviša Jovanić, fudbal može biti samo dodatno degradiran, ukoliko je to uopšte moguće u ovom trenutku. Ovom prilikom takođe želimo da se zahvalimo pomoćnim sudijama Milanu Raduloviću i Srđanu Raduloviću koji su svoj posao odradili profesionalno do kraja i dali koliku toliku zaštitu pred pomahnitalim sudijom Jovanićem. Konačan rezultat utakmice koju je naš tim završio sa 9 igrača je 7-2 za FK “Borac” Šibovska i FK “Milan” im ovom prilikom čestita na pobjedi. Bez obzira na dešavanja na terenu, FK “Borac” je objektivno kvalitetnija ekipa od naše i zaslužili su pobjedu u ovom meču.