Fudbalski klub Ljubić već sedam godina ima rukovodstvo koje ovog prnjavorskog prvoligaša vodi veoma uspješno u teškim i izazovnim vremenima. Na čelu je Zoran Deket, koji ne krije da ima veliku podršku gradske administracije na čelu sa Darkom Tomašem, a u klupsku aparaturu uključene su isključivo domaće i provjerene snage. Sve to na kraju dalo je i te kako rezultat na svim poljima, a pred vama je ono što je urađeno u tom periodu…. Prenosimo izvještaj sa klupskog Fejsbuk profila:

-Na čelo kluba došli smo 26.12.2016. godine. Klub igrao Drugu ligu, zatečen na tri boda od ispadanja u Treću ligu. Zatekli smo devastiran klupski objekat, plafone na podu, vodu u objektu, papirima ni traga. Tereni jedva uslovni, oprema oskudna. Račun blokiran! Dugovi! Prikazano 53.158,20 KM duga, a ispostavilo se da je dug bio 116.772,93 KM, za obaveze do 31.12.2016. godine.

Krenuli smo. Od marta 2017. godine odblokiran račun, do danas funkcionalan. Renoviran objekat, tereni, sistemi za navodnjavanje. Po prvi put u istoriji jedan teren obasjali su reflektori. Oprema, rekviziti, klub danas ima i teretanu. Prilazni put asfaltiran, dijelovi ograda sanirani, dodatnih 300 stolica postavljeno. Stolice i na tribini pomoćnog terena.

Do danas smo vratili 106.772,93 KM za obaveze koje su stvorene do 31.12.2016. godine, a za obaveze od 01.01.2017. nismo pravili dug. Plaćali smo ih!
Iza sebe nismo ostavljali dugove, uz vraćanje starih, paraleno smo regulisali tekuće obaveze. Za obaveze od 01.01.2017. do danas, nema nijedne tužbe protiv kluba. Neće ni biti! Računi se plaćaju redovno. Struja, voda, dobavljači…

Vratili smo klub u Prvu ligu. Klub će imati pet uzastopnih prvoligaških sezona. Škola fudbala masovnija. Licencirani treneri. Prethodnih 7,5 godina klub posluje transparentno, putem žiro računa, sa jasno iskazanim prihodima, rashodima, jasno vidljivim kroz završne račune za svaku godinu ponaosobno. Nema gotovinskih isplata, nema ništa ispod stola. Nema na teku, paragon blok. Već sve jasno i transparentno.
Uz to, u mandatu ovog rukovodstva, sagrađen je i teren sa vještačkom podlogom, čije pravo korišćenja ima upravo FK Ljubić, sad, u buduće.

Kako je bilo, dobro je, vrlo dobro, ma odlično, danas, u odnosu na taj 31.12.2016. godine i stanje na 31.12.2016. godine, rezultatski, finansijski, infrastrukturno.
Danas kad se otvore vrata kluba, nema plafona na podu, poplave. Ima opreme, ima papirologije, ima prvoligaš, ima pet selekcija. Ima funkcionalan račun. Nema tužbi, presuda, prijetnji istim.