Ljubitelji fudbala u Republici Srpskoj nepamte da se neka utakmica ponovila, po bilo kom osnovu i još da je krivac zbog toga – sudija. Ovom prilikom moramo pohvaliti rad organa Područnog fudbalskog saveza Doboj, koji su odradili ono što se od njih traži, striktno primijenili propise, za razliku od drugih saveza, koji rade uglavnom naopačke.

Nakon sprovedene procedure u PFS Doboj, utakmica posljednjeg 30. kola Regionalne lige RS, grupa “centar”, u Doboju, između Željezničara i Vučijaka iz Majevca je poništena i naloženo da se igra nova, u subotu, 15. juna sa početkom u 18 časova.

Prethodno, ova utakmica je prekinuta u 8. minutu, pri rezultatu 0:0, kada je glavni sudija Velimir Drinić prekinuo utakmicu zbog “napada” golmana gostiju Dragana Bogdanovića. Međutim, Disciplinski sudija PFS Doboj utvrdio je da nisu postojali elementi za prekid utakmice, pa je u skladu s tim, komesar za takmičenje RFL “centar” naložio ponavljanje utakmice, a protiv glavnog sudije Velimira Drinića iz Modriče pokrenuo disciplinski postupak.

Prema Disciplinskom pravilniku FSRS, u članu 89. kaže se da sudija, koji neopravdano prekine utakmicu, biće kažnjen zabranom suđenja od 6 mjeseci do godinu dana”. Znači da će Drinić na malo duže hlađenje. Vjerujemo da će se mnogi zaljubljenici u fudbal razočarati, jer sudiju Drinića neće gledati u jesenjoj polusezoni na prvoligaškim i drugim terenima.