Fudbalski klub Ljubić se od 15. januara nalazio u procesu licenciranja za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske u takmičarskoj 2022/23.

Nakon pregleda dokumetacije koju je klub dostavio, od strane eksperata Fudbalskog saveza BiH, u petak je u Banjaluci zasjedala prvostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Republike Srpske, koja je odlučivala o aplikacijama klubova za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske u takmičarskoj 2022/23.

Klub je dobio licencu. Koliko je proces licenciranja strog, svjedoči i činjenica je FK Llubić, među malobrojnim klubovima Prve lige Republike Srpske, koji je pred prvostepenom komisijom dobio licencu.

Sam proces licenciranja uveden je prošle sezone, vrši se svake godine, i uslov je za samo takmičenje u novoj sezoni, a sastoji se od 5 oblasti:

Zakonski kriteriji
Infrastrukturni kriteriji
Administrstivni kriteriji
Sportski kriteriji
Finansijski kriteriji

Nimalo lak, čak šta više, vrlo zahtjevan i težak projekat, kojem se neophodno posvetiti temeljno, ulažući velike napore, snagu, energiju jer je sam Pravilnik strog, kao i sami eksperti koji u davanju ocjene gledaju doslovno svaki detalj. Da je to tako svjedoči činjenica da je samo nekoliko aplikanata, među kojima smo i mi, ispunili sve traženo.

Primjera radi, prilikom prvog pregleda finansijske dokumentacije od strane revizorske kuće iz Zenice, FK Ljubić je bio jedini, od svih klubova Prve lige (njih 15) koji je ispunio sve Pravilnikom tražene uslove iz ove, sigurno i najteže oblasti u cjelokupnom procesu licenciranja.

– Ovo je zasluga prije svega sekretara kluba Zorana Ančića koji je proveo kompletno licenciranje i sa ponosom mogu reci da FK Ljubić ima jednog od najboljih sekretara u Republici Srpskoj. Takođe ovo je samo još jedan dokaz da je FK Ljubić pored sportskih ciljeva koje je u potpunosti ispunio pet kola prije kraja prvenstva a to je opstanak u ligi , sad ispunio i ovaj drug jako bitan segment – naglasio je Zoran Deket, predsjednik FK Ljubić.