Fudbalski klub Krupa, zajedno sa još jednim novajlijom u Premijer ligi BiH, Metalegeom iz Jajca jedini nisu kažnjeni od strane Disciplinske komisije FSBiH u jesenjem dijelu šampionata!
U kasu Fudbalskog Saveza BiH slilo se 93.500 KM zbog propusta na utakmicama, kao i nesportskog navijanja, a pojedini klubovi poput Sarajeva i Zrinjskog kažnjeni su čak po 11 puta za različite izgrede!
Najveću cifru uplatio je “bordo” tim, čak 31.000, ili više od trećine svih kazni! U stopu tim s “Koševa” prati Zrinjski, sa 22.500 KM, kao i drugi vječiti sarajevski rival Željezničar sa 16.500 KM. Slijede Široki Brijeg sa 7.500 KM, Sloboda 6.000 KM, Čelik sa 3.000, kao i trojka sa 2.000 KM (Vitez, Radnik i Mladost), dok se u “crnu knjigu” upisao i Olimpik sa 1.000 KM.
U Krupi ističu da su radili na edukaciji svih u klubu, pa ih i ne iznenađuje ovaj podatak.
Direktor Miroslav Balaban poručuje da će Krupa ostati “disciplinovana” i na proljeće.
mamurne-pande
– Najveći dio kazni otpada na navijače. I mi imamo grupu koja nas prati. To su “Mamurne pande”, ali sa tim momcima i djevojkama je obavljen razgovor, skrenuta im je pažnja da bacanje pirotehnike, kao i vrijeđenja igrača, druge ekipe, ili grada u kojem se nalazimo ne dolazi u obzir. Navijači Krupe isključivo daju podršku svom timu, drugi nas ne interesuju. Zašto bi zbog gluposti “bacili” nekoliko hiljada KM, koje u ovom teškom vremenu dobro dođu da se zakrpi bilo koja rupa, kojih je sve više. Od Krupe nikoga neće zaboljeti glava ni na proljeće – poručio je Balaban.
Ovo je još jedan primjer kako funkcioniše klub na zdravim temeljima i kako navijači ponekad mogu postati teret, a ne podrška, pogotovo kada se na svakoj sjednici Disciplinske komisije spominje vaše ime,…