Iako je polusezona zatvorena porazom na “Tušnju”, niko ne bježi od činjenice da je Krupa otkada postoji iza sebe imala najbolju godinu! Prvo je izboren ulazak u Premijer ligu BiH, a onda u debitantskom nastupu odigrano je “profesorski” 18 kola. Krupa se nalazi na petoj poziciji sa osvojenih 30 bodova, i na korak je do plasmana u Ligu za Prvaka! Nije mala stvar, a svemu tome treba dodati da je u 2016. godini ogoroman pomak urađen na infrastrukturi, pa objekat u Krupi na Vrbasu spada među najsavremenije u BiH.

Trener Slobodan Starčević kratko se osvrnuo na meč u Tuzli, uz konstataciju da se moglo bolje i da je pobijedila ekipa koja u ovom trenutku igra slabije od Krupe.

– Nismo imali volje u prvom poluvremenu, a kad smo je imali u nastavku meča,nismo imali sreće. Najbolju konstataciju utakmice dali u objektivni tuzlaci, koji su istakli da je bilo još 10-ak minuta utakmice, ne bi Sloboda došla ni do boda. Ovaj put utisak je bio na našoj strani, ali nažalost ne i rezultat – poručio je Starčević.

U ponedjeljak u Krupi na Vrbasu održaće se radni sastanak, te zajednički ručak, poslije nkojeg će većina prvotimaca dobiti slobodno. Do subote ostaju raditi igrači sa manjom minutažom, i mlade snage, kada bi trebalo biti i zvanično spuštena zavjesa na godinu koju će u Krupi pamtiti.

Okupljanje i start priprema za proljeće predviđeno je 11. januara, a u trećoj sedmici ići će se na pripreme, a kako stvari sada stoje, destinacija će biti Ohrid.