Fudbaleri Karanovca poraženi su u Vranjaku u okviru 7. kola na drugoligaškom Zapadu od istoimenog domaćina sa 2:1. Međutim, sastav iz Banjaluke imao je silne primjedbe na arbitražu Darka Vukojevića iz Doboja, koji je naknadno delegiran za ovaj meč, jer prvobitno je za taj duel bio namjenjen Duško Puvača. Ko, šta i kako je promjenio sve, ostaje tajna, ali i činjenica da mnogo toga nije štimalo na pomenutom meču.

Saopštenje za javnost FK Karanovac prenosimo u cjelosti…….

Poštovani,

Ovom prilikom smatramo da imamo obavezu da se obratimo javnosti povodom odigrane utakmice u Vranjaku između istoimenog domaćina i našeg kluba. Dugo smo razmišljali da li trebamo da se obratimo ili ne ali mislimo da ono što je glavni sudija Darko Vukojević uradio smatramo da su to  teške povrede pravila fudbalske igre. Saopštenje isključivo izdajemo radi dalje zaštite našeg  kluba i igrača od ovakvih scena koje nam je priredio pomenuti sudija. Mnogi će reći izgubili pa se ljute…napominjemo da smo u 4. kolu izgubili domaću utakmicu protiv Borca iz Šamca kada smo bili akteri zajedno sa gostima jedne od možda najboljih utakmica u 2. ligi i tada smo javno pohvalili glavnog sudiju Gigovića koji je vrhunski odradio svoj dio posla.

Dakle, od samog dolaska sve je nagovještavalo da nešto neće biti u redu. Na brifingu koji je održan neposredno pred početak utakmice delegat daje riječ glavnom sudiji kojem se obraća sa – „kolega Puvača imate riječ“. Na prvu sve normalno da taj isti Puvača nije bio delegiran da sudi utakmicu ali je neko i zbog nečega na dan utakmice poslao pomenutog Vukojevića da sudi. Zamislite, delegat ne zna da mu je glavni sudija promjenjen!!! Kada je u pitanju samo suđenje na terenu Vukojevića, ono je bilo katastrofalno i tendeciozno. Povrijedio je pravila fudbalske igre i vidno pomagao domaćinu u svim mogućim situacijama tako što našim igračima nije dozvolio da pridju domaćim igračima te je svirao bezbroj faulova a u kontra situacijama kada je čitav stadion vidio rukometna povlačenja nad našim igračima samo odmahivao rukom. Nakon naših centaršuteva iz prekida sa strane odmah je svirao navodne prekršaje u napadu.Sredinom prvog poluvremena oštećeni smo za klasični penal zbog čega je naš štoper zaradio žuti karton jer je tražio penal. Isti naš igrač je isključen u 60 min. susreta zbog prestrogo dodijeljenog drugog žutog kartona. Našem igraču Miloševiću je napukao donji dio usne a za njegove prepoznatljive skokove i duele nismo dobili ni jedan jedini faul na utakmici. Već pomenuta povlačenja su bila sastavni dio repertoara domaćih igrača kako bi spriječila naše igrače u prepoznatljivoj pas igri a kao plod takve igre i odigravanja Miloševića prema Dediću drugi je išao sam prema golu ali sramno povlačenje sa leđa opet je bilo kobno po nas i naravno bez faula. Izjednačujući pogodak domaćina nije plod glavnog sudije utakmice ali nažalost jeste prvog pomoćnika koji je mahao nepostojeći faul te smo i ne znamo iz kojeg takvog prekida i pritiska primili gol. U 67 min. utakmice Vukojević sa klupe udaljava našeg službenog predstavnika kluba i šefa stručnog štaba zbog toga što su nakon silnih grešaka pitali – „jel možeš svirati jedan faul za nas“, a da pri tome nisu izgovorili ni jednu jedinu ružnu ili pogrdnu riječ. Utakmica je obilovala silnim prekidima, faulovi, 3 isključenja i 5 izmjena ali to je bilo dovoljno da sudija produži utakmicu za čitavih 41 sekund i svira kraj jedne tužne utakmice u 90 min. Ovaj dopis bi mogao da bude puno opširniji ali nema više smisla, samo onaj ko je bio na stadionu zaista je mogao vidjeti kakvu smo nepravdu doživjeli od strane djelioca (ne)pravde. Domaćinu čestitamo na pobjedi ali kako i oni sami kažu – „ljudi nemojte se ljututi na nas, nismo mi krivi“. Naravno da nisu, jer im je dozvoljeno da tako igraju.

Porazi i pobjede sastavni su dio fudbala kojeg mi u klubu i te kako volimo ali ovo što se desilo u Vranjaku nema veze sa fudbalom. U nedjelju je fudbal teško poražen, publika oštećena za nešto lijepo a igrači…gospodo zamislite kako se oni osjećaju??? Oni su ti koji treniraju, rade, prolijevajui znoj a jedan čovjek sebi da za pravo da to poništi sve.

Nismo sujetni, ali kome smeta Karanovac??? Nekome je zasmetao Karanovac koji je imao priliku da se odlijepi na 1. mjestu ali gospodo opet smo tu gdje jesmo, na poziciji br. 1. Nemamo najviše ambicije, želimo da igramo fudbal što je ljepše moguće.  

Od nadležnim organa očekujemo da urade svoj dio posla te da ovakve sudije budu udaljene sa fudbalskih terena, Tačnije očekujemo da Vukojević odgovara za svoje postupke jer je za svoj „dio posla plaćen“.

U nadi da niko od klubova neće imati ovakav tretman kao mi u Vranjaku srdačno vas sve pozdravljamo i poručujemo da se svi moramo boriti protiv ovakvih scena jer danas je „ranjen“ Karanovac a već sutra ko zna ko….

Srdačan i sportski pozdrav.

Banja Luka,                                                                                                         FK KARANOVAC

24.09.2018. god