Spor između FK Džaja i Jedinstva iz Vrbanje, oko toga ko je vlasnik stadiona i objekata u ovom naselju Banjaluke dobio je nekoliko sudskih epiloga, ali kraj se još uvijek ne nazire! Na adresu našeg portala stiglo je pismo iz FK Džaja, koje obavljujemo u integralnoj verziji:

Poštovani simpatizeri FK”Džaja” i sportski radnici, želimo da Vas obavijestimo o posljednjem rješenju Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Banja Luka, kojim je konačno utvrđeno, da su Investitori nekretnina na gradskom zemljištu u Vrbanji – FK”Džaja” i Dado Glišić, a ne FK”Jedinstvo”, kako se to već duže vrijeme lažno servira javnosti.

Uprava FK”Džaja” odlučila je da konačno podijeli s javnošću sve detalje i činjenice koje ukazuju koliku je korupciju sproveo poslanik NSRS – ”lopov”- ADMIR ČAVKA, i to upravo dokumentima iz posljednjeg rješenja Republičke uprave za imovinsko-pravne poslove Banja Luka, u kojima se sve jasno vidi, te je pametnom’ dosta!

Naime, nepostojeći ”FK”Jedinstvo”, kao i predsjednik pomenutog kluba Admir Čavka; koji se inače krije iza stranice nepostojećeg kluba; te ne prestaje sa lažima i neistinama, čak ni nakon posljednjeg rješenja iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Banja Luka, KOJE NE SMIJE NI DA OBJAVI NA STRANICI NEPOSTOJEĆEG FK”JEDINSTVO”. Zbog počinjene korupcije i PRIVREDNOG KRIMINALA kao i krađe gradskog zemljišta, već više mjeseci Admir Čavka potajno krije da je Pravobranilaštvo RS – zamjenik sjedište Banja Luka – tužilo FK”Jedinstvo” zbog krađe gradskog zemljišta, na kojem se inače nalaze nekretnine FK”Džaja”, kao i studio regionalnog kantautora Dada Glišića.

Naime, Republička uprava za geodetsko i imovinsko pravne-poslove Banja Luka konačno je razotkrila nezakonitu namjeru i žalbu Admira Čavke i nepostojećeg FK”Jedinstvo” TE JE ISTU U POTPUNOSTI ODBILA kao neosnovanu. U PRILOGU OVOG DOPISA SE NALAZE OBILJEŽENE STRANICE RJEŠENJA REPUBLIČKE UPRAVE ZA GEODETSKO IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE Banja Luka, posebno na stranicama 4 i 5, na kojima je istoimena uprava iznijela nevjerovatne propuste i povrede zakona o Opštem upravnom postupku i ogromne povrede samih investitora, odnosno PRAVIH VLASNIKA i investitora nekretnina FK”Džaja” kao i studia Dada Glišića, koji su bili izostavljeni iz prošlog upravnog postupka.

Navedeni slučaj predstavlja Povredu načela zakona o Opštem upravnom postupku i smatra se KRIVIČNIM DJELOM. Međutim, dotični poslanik (lopov) Admir Čavka, ne samo da je uspio obmanuti ”Okružni privredni sud”, kako bi došao do korumpirane i kriminalne presude na koju se konstantno poziva, nego je prevario i Republičku upravu za geodetsko i imovinsko-pravne poslove Banja Luka. U ovom organizovanom privrednom kriminalu je učestvovalo više lica, koja ćemo blagovremeno i iznijeti u javnost.

Novim rješenjem je istoimena uprava u potpunosti razotkrila laži i nezakonite namjere Admira Čavke, kao i njegovog nepostojećeg FK”Jedinstvo”, te konačno utvrdila prave investitore i vlasnike nekretnina na gradskom zemljištu grada Banja Luka, a to su: FK”Džaja’ i Dado Glišić, kao što možete i sami vidjeti na stranicima 4 i 5., te je konačnim rješenjem donijela ponavljanje upravnog postupka, u koji će sada biti u uključeni i PRAVI VLASNICI nekretnina, a to su: FK”Džaja” i Dado Glišić.

U prilogu Vam dostavljamo i tužbu Pravobranilaštva RS, sjedišta zamjenika Banja Luka, kojom su tužili NEPOSTOJEĆI FK”Jedinstvo” zbog krađe gradskog zemljišta, tako da će biti jako interesanto pratiti naredni period, jer ”Pravobranilaštvo RS” je predložilo Okružnom privrednom sudu hitnu mjeru obezbjeđenja, te da se obustavi izvršni postupak u cijelosti, jer nepostojeći FK”Jedinstvo” ne postoji, nema ni jednog takmičara, te se nigdje ni ne takmiči, tako da nema nikakve sumnje da Admir Čavka ima namjeru što prije otuđiti gradsko zemljište, zajedno sa nekretninama FK”Džaja” i visokobudžetnim studiom Dada Glišića, dok se cijeli upravni postupak nije ponovio, i dok se izvršni postupak kriminalne presude nije obustavio u cijelosti.

Inače, Admir Čavka je predsjednik nepostojećeg FK”Jedinstvo” koji nema ni jednog takmičara, te isti nepostojeći klub “FK”Jedinstvo” ima spornu i registraciju, ALI TIME SE OVIH DANA INTENZIVNO BAVI ”PRS” BANJA LUKA, te ne sumnjamo u pozitivan ishod (poništenje registracije).

Rezime: Prošli upravni postupak je sproveden na zahtjev predsjednika nepostojećeg FK”Jedinstva” Admira Čavke, i to bez pravih vlasnika nekretnina FK”Džaja” i Dada Glišića, te je poslije završenog upravnog postupka Okružnom privrednom sudu od strane Admira Čavke dostavljeno nezakonito rješenje Republičke uprave za imovinsko-pravne poslove Banja Luka, u kojem je FK “Jedinstvo” predstavljen kao LAŽNI VLASNIK, odnosno nepostojeći FK”Jedinstvo” u svojstvu lažnih vlasnika nekretnina, te se na osnovu ovog nezakonitog i skandaloznog rješenja, Okružni sud upustio, bez opsežnih provjera i vještačenja i donio jednu od najskandaloznijih presuda.
Nema nikakve sumnje da je Admir Čavka sproveo ogromnu korupciju, te nekome DEBELO PLATIO, kako bi danas bio LAŽNI VLASNIK, i gradskog zemljišta, nekretnina FK”Džaja”, kao i studia Dada Glišića, ali kao što i sami možete vidjeti, samo privremeno, jer se cijeli Upravni postupak ponavlja zbog povredbe načela zakona o Opštem u upravnom postupku, kao i zbog KRAĐE GRADSKOG ZEMLJIŠTA, koje je mimo svih zakona ukrao poslanik Admir Čavka.

FK”Džaja” kao i Dado Glišić, nažalost, već duže vrijeme su NEPRAVEDNO UGROŽENI kao i njihove nekretnine, te su pod PRITISCIMA DELOŽACIJA, koje se sprovode mimo svih zakona, jer je Republička uprava za imovinsko pravne-poslove Banja Luka donijela Rješenje o ponavljanju upravnog postupka, zbog propusta prvostepenog a zatim i drugostepenog Upravnog organa , u kojem nisu bili uključeni pravi vlasnici nekretnina, te je istim onemogućeno da ostvaruju svoja prava i brane svoje interese. A to je van svakog razuma.

PITAMO VAS:
Ako RUGIP Banja Luka ponavlja cijeli postupak, te uključuje FK”Džaja” i Dada Glišića….?!
Ako je grad Banja Luka 4.10.2016.godine tužio FK”Jedinstvo” zbog krađe zemljišta….?!
Ako je FK”Džaja” tužio FK”Jedinstvo” i to još 2014.godine, zbog krađe imovine….?!
Ako je Pravobranilaštvo RS podnijelo Vrhovnom sudu RS Zahtjev za Vanredno preispitivanje presude, te traži povrat svog zemljišta….?!

Mislimo da je PAMETNOM DOSTA, jer niko od ovih institucija nije tužio ni FK”Džaja” niti Dada Glišića, već nepostojeći FK”Jedinstvo”, a sada svi znamo i zašto.

IZMEĐU OSTALOG:
FK”Džaja” je promijenio i regulacioni plan, i dobio urbanističku saglasnost od grada Banja Luka, te počeo sa izgradnjom i sportske dvorane, ali je prije svega dolaskom 2000. godine na gradsko zapušteno zemljište izveo sudskog vještaka građevinske struke, koji je zabilježio finansijska ulaganja FK”Džaja” i kompletnu gradnju nekretnina na gradskom zemljištu, tako da je konačno RUGIP Banja Luka ozbiljno razmotrila kompletnu dokumentaciju FK”Džaja” kao SAVJESNOG GRADITELJA, JER JE FK “DŽAJA” PREDAO I ZA LEGALIZACIJU OBJEKATA NA GRADSKOM ZEMLJIŠTU, tako da je RUGIP posljednjim rješenjem ispravila ogromnu grešku i donijela ispravnu odluku, tj. da se Upravni postupak ponovi i da se u postupak uključe PRAVI INVESTITORI: FK”Džaja” i Dado Glišić.

Da je poslanik NSRS – lopov – Admir Čavka tvorac ovog organizovanog privrednog kriminala, te da je preko nepostojećeg FK”Jedinstvo” SVJESNO POKRAO GRAD Banjaluku (FK”Džaja” i Dada Glišića) – potvrđuje i javno priznanje sa Facebook stranice nepostojećeg FK”Jedinstvo” u kojem u jednom momentu nepromišljeno izjavljuju sa podsmijehom i to još 2014. godine – da im je žao što je FK”Džaja” na ovaj način izgubio svoju privatnu imovinu, ALI DA TO NIJE NJIHOV PROBLEM…

Nema nikakve sumnje da je ovo javno priznanje bilo jako nepromišljeno, jer je Admir Čavka još 2014. godine sebe vidjeo u posjedu FK”Džaja” i u studiu Dada Glišića, ali do toga još nije došlo, JER FK”DŽAJA” NE ŽELI PREDATI SVOJU IMOVINU, KAO NI DADO GLIŠIĆ SVOJ VISOKOBUDŽETNI STUDIO, TE SE NE BOJE NI SUDSKIH IZVRŠITELJA NI SPECIJALNIH POLICIJSKIH SNAGA ZA PODRŠKU, IZ RAZLOGA ŠTO BRANE SVOJU IMOVINU I NA STRANI SU ISTINE I PRAVDE.

OVAJ SLUČAJ UJEDNO PREDSTVALJA I JEDAN OD NAJVEĆIH PRAVNIH SKANDALA U POSLJEDNJIH NEKOLIKO GODINA, KOJI SE VJEŠTO SKRIVA OD OČIJU JAVNOSTI, TE SE POKUŠAVAJU DELOŽACIJAMA UKRASTI IMOVINA FK “DŽAJA” KAO I IMOVINA KANTAUTORA DADA GLIŠIĆA, A DA JAVNOST O TOME NIŠTA NE SAZNA.

APELUJEMO NA GRADONAČELNIKA BANJALUKE, GOSPODINA IGORA RADOJIČIĆA, KAO I MINISTRA PRAVDE, GOSPODINA ANTONA KASIPOVIĆA – DA SE OZBILJNO UKLJUČE U OVAJ SLUČAJ, JER SU O SVEMU BLAGOVREMENO I DOBRO OBAVIJEŠTENI. U PITANJU JE PLJAČKA OGROMNIH RAZMJERA, KOJU JE POČINIO POSLANIK NSRS ADMIR ČAVKA. OVIM NEZAKONITIM ČINOM NAŠTETIO JE GRADU BANJA LUKA, NJEGOVIM GRAĐANIMA, TE OČEKUJEMO DA NADLEŽNE INSTITUCIJE KONAČNO REAGUJU U CILJU ISTINE I PRAVDE, KAKO SE NEKIM DRUGIM PORODICAMA NE BI DESILE OVAKVE ILI SLIČNE SITUACIJE.

SVU RELEVNTNU DOKUMENTACIJU KOJA POTVRĐUJE SVE NAŠE NAVODE MOŽETE VIDJETI NA STRANICI FK”DŽAJA”

DAME I GOSPODO, NEKO ZA OVO MALTRETIRANJE I KRAĐU MORA KRIVIČNO DA ODGOVORA!!! 

FK Džaja