Fudbalski savez Republike Srpske dodijelio je Fudbalskom klubu Borac iz Drvara priznanje povodom vijeka postojanja ovog kluba, što je najljepši poklon za rođendan, rečeno je iz Uprave Kluba, koji se takmiči u Područnoj ligi Banjaluka, popularnoj “bundesligi”.

-Drvarski fudbal dokazao je tokom vijeka postojanja da zaslužuje najveća priznanja. Mi gdje god da smo išli, nosili smo naš klub sa nama i ponovo ga vratili u Drvar. U najtežim vremenima sačuvali smo ga od gašenja i nestanka – poručili su iz Uprave.

Oni su izrazili veliku zahvalnost prvom čovjeku fudbala u BiH Vici Zeljkoviću, koji misli na Drvar, kao i sportskom novinaru Slavku Basari što je pokazao da ovaj sporski kolektiv u zapadnoj Krajini nije zaboravljen.

Fudbalski savez Republike Srpske na manifestaciji “Dan fudbala Republike Srpske” dodijelio je odlikovanja klubovima koji slave 100 godina postojanja, a jedan od laureata je i FK Borac iz Drvara.

Hroničari su zapisali da je u Drvaru još 1924. godine formiran Radničko-sportski klub Borac. Ostalo je zapisano i da je Borac 1936. i 1938. godine učestvovao na turnirima Radničko-sportskog kluba “Nada” u Splitu, na kojima su, između ostalih, učestvovali i fudbaleri moskovskog Dinama, ali i Borca iz Banjaluke.