Nema medija koji nije objavio vijest da je došlo do fizičkog obračuna između Novaka Damjanovića i Gorana Ćejića u prostorijama FSRS u Banjaluci. Međutim, izuzev šture informacije niko se nije pozabavio onim što se dešavalo u prostorijama saveza tokom tih pola časa.

Za naš portal Damjanović je ekskluzivno otkrio detalje ovog “obračuna”, ako se junaštvo Ćejića uopšte može tako i nazvati.

Otišao sam u savez po očitavanju nove kazne koju mi je spakovao Đoko Starčević. ada sam upitao Ćejića kome da se obratim, ljutito je rekao da ne zna, i da je u toku neki sastanak. Nije mi prijala njegova arogancija, ali zbog svega odlučio sam da pričekam. Čekajući svoj red, ponovo sam ušao u raspravu sa Ćejićem.Kada sam mu u šali rekao da poslije 12 (toga dana svih sedam predsjednika PFS tražili ostavku Kovačevića) može pakovati kofere sa svojim šefom (Kovačevićem), uslijedio je vrlo ružan odgovor:

– Možda ćemo i pakovati, ali ovdje umjesto mene treba doći neko pametniji nego što si ti! 

– Tu sam i ja planuo: “Zar te Petko (Rodoljub Petković) nije naučio za 20 godina kako se ponaša, i kako se smiruje situacija. A, ti si mu prvi okrenuo leđa, a sve ti je dao u životu, pa i to radno mjesto gnjido jedna! 

Ćejić: Misliš da te se plašim? 

Novak: Izađi napolje, pa da vidiš kako te mlatim ko vola u kupusu!

Ćejić: Neću da imam posla sa alkoholičarem. Ti si pijanac! 

Novak: A, ti se peder! 

Ćejić: Ja, peder, ko ti je to rekao?! 

Novak: Pa, cijela Banjaluka zna da se guziš, odnosno da te guze! Tvoje “kršteno” ime je Pederikos de la Guzis! 

Ćejić: Sad ćeš vidjeti ko koga guzi….

Novak: Sjedi dole magarac, ko ti je dao za pravo da ustaneš?

Ćejić: Ma….

Novak: Sjedi dole magarac!!! 

Ćejić sjeda bez pogovora, i okreće telefon da pozove Policiju, što je na kraju i uradio.

Novak: Poslije poziva, uhvatio sam ga za revere, i pustio, jer ono što sam držao u šakama, na sve liči, samo na čovjeka ne liči. Valjda pederi promjene i boju kože…..

Nastavlja Damjanović: Moram da naglasim veoma korektno ponašanje svih zaposlenih u prostorijama FSRS, Vujata, Mire Popović, Šolaka, Todorića, koji su sve vrijeme bili tu i gledali taj sukob, i veoma se korektno ponašali. Čak mislim, da su duboko u sebi bili na mojoj strani, jer siguran sam da je i njima Ćejić izašao na nos. Da, i veoma važan detalj: Kada me policija privela, tražio sam da urade alkotest, koji je naravno pokazao 0 promila. A, kako će on svoje bušeno dupe zakrpiti, to ne znam. 

I još nešto: Sve ovo nema veze sa promjenama koje dolaze sasvim sigurno. Ja sam u sukobu sa Savezom već nekoliko godina, i znam vrlo dobro kroz šta sve sam ja lično, a i BSK prošli zahvaljujući Ćejiću i Kovačeviću. Dakle, nije mene poslao Vico, niti bilo ko, ja sam u prostorijama FSRS bio službeno. 

Da dodam i ovo: Zamislite situaciju gori zatvor. I zatvorenik probije zid, i ugasi požar. A onda država ga osudi što je probio zid! E, tako su i mene. Utakmica BSK – Rudar Prijedor. Mi nemamo Komesara za bezbjednost, i ja se upisujem na zapisnik. Utakmica se igra, gosti pobjeđuju, pa zar nije bolje tako, nego da se nije uopšte odigrala! Očigledno da čelnici FSRS od jednog drveta ne žele da vide šumu, a u toj šumi jasno piše: sve je propalo. Povucite se dok još nešto može opstati, a da niste uništili. 

Ovako priča Damjanović, a iz još nekoliko izvora dobili smo potvrdu o autentičnosti ove priče.