Najbolji strijelac slatinskog drugoligaša u proteklih nekoliko sezona Džafer Džafić, napustio je redove Mladosti!

Ovaj 21-godišnjak je u toku sezone postigao 23 gola i bio je jedan od ključnih igrača u timu koji je završio na trećem mjestu drugoligaškog Zapada.

 – Poslije tri godine došlo je vrijeme za rastanak sa Mladosti. Vrijeme provedeno u ovom klubu nikad neću zaboraviti. Želim se zahvaliti navijačima i Upravi Mladosti na svim lijepim trenucima kojih je zaista bilo mnogo. Dosad sam za tri godine provedene u Mladosti odigrao 91 zvaničnu utakmicu i postigao 60 golova. Iza mene je fenomenalna sezona. Igrao sam ozbiljno, zrelo, stabilno… Jednostavno, sve je bilo na visokom nivou.  Već imam nekih ponuda, ali ću sačekati još malo, dobro razmisliti i onda odlučiti gdje ću nastaviti karijeru. Želim da igram, a ne da budem na klupi. Ne plašim se konkurencije, niti mi je novac presudan. Mlad sam, ispred mene je još mnogo izazova, imam veliki ambicije da napredujem u fudbalu. Posebno sam zahvalan treneru Nihadu Kadiću koji je imao veliki uticaj na moju karijeru,vjerujući u mene, pružio mi šansu i dao slobodu u igri, što mi je izuzetno pomoglo da se dokažem – rekao je Džafer Džafić, sada već bivši prvotimac Mladosti iz Donje Slatine.

Kako smo nezvanično saznali, iako je digao sidro iz Slatine, nemora značiti da će i iz Posavine, jer za njegove usluge zainteresovan je šamački Borac, ali i Alfa Modriča.