Čelnici zeničkog Čelika uplatili su 5.659 KM na račun nekadašnjeg prvotimca Salka Jazvina i prema njihovim riječima, odigravanje nedjeljne utakmice sa Borcem više nije pod znakom pitanja.

Podsjećanja radi, nekoliko nedjelja ranije, Čelik je suspendovan uoči utakmica sa Željezničarom, jer nije uplatio 55.000 KM duga, pa je meč registrovan službenim rezultatom u korist Sarajlija, a Čeliku su uz to oduzeta i tri boda.

Da su i meč protiv Borca izgubili za “zelenim stolom”, morali bi da se presele u niži rang takmičenja ali se to, po svemu sudeći, ipak neće desiti. Sada se postavlja pitanje kako je prije 25 dana Čelik morao da ispoštuje rok za uplatu duga, a sada ne mora?

Prije nepune dvije godine Borac je na terenu izborio opstanak, a u niži rang je trebao da ide upravo Čelik, ali su na Gradskom stadionu dug prema Školi fudbala “Džaja” uplatili sa nekoliko dana zakašnjenja, pa su administrativnim putem izbačeni u Prvu ligu Republike Srpske. Slično se desilo i na kraju prošle sezone, Željezničar je ostao dužan određeni iznos nekadašnjem treneru Slavku Petroviću, dug su na kraju i izmirili, ali slično Borcu, sa zakašnjenjem, pa nisu dobili licencu da se takmiče u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Tada se zakon poštovao, pa su i Borac i Željezničar mogli samo da računaju koliko su novca izgubili neigranjem u Premijer ligi, odnosno Evropi. U upravi Borca su svjesni svega, ali ipak ne žele da se previše zamaraju stvarima na koje ne mogu pretjerano da utiču.

– Ne želim da ispadne da sa kritičar svega što se dešava u fudbalu, ali je činjenica da neke stvari nisu ispravne. Ono što imamo reći ćemo na terenu, a sve ostalo je pitanje za više instance, kako Fudbalski savez Republike Srpske, tako i FS BiH. Iz svega ćemo izaći još jači jer smo bivali i u gorim situacijama pa smo opet u vrhu tabele – istakao je prvi čovjek Borca Vico Zeljković.

Pokušali smo da dobijemo neko pojašnjenje iz Fudbalskog saveza BiH, ali ni uz sve napore nismo uspjeli da pronađemo osobu koja bi mogla da odgovori na naša pitanja. Svi koji su se javili pravdali su se da nemaju pravo da daju izjave i svi su nas upućivali na adresu generalnog sekretara, Adnana Džemidžića.

A on je na službenom putu i neće se pojaviti u kancelariji do ponedjeljka, do kada će utakmica na “Bilinom polju” već biti arhivirana.
FS RS nema ingerencije

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske, Goran Ćejić, kaže da nije imao uvid u kompletnu dokumentaciju, pa ne može ništa konkretno ni da kaže o tom slučaju.

– Cijeli taj slučaj vezan za ekipu Čelika nije u ingerenciji FS RS, tako da ne mogu da tvrdim ko je u pravu, a ko nije. Uostalom, bilo bi i krajnje neozbiljno da dajem bilo kakvu izjavu i mišljenje vezano za to – rekao je Ćejić.

“Glas Srpske”