Jan Hrk, čija je ćerka nastradala u saobraćajnoj nesreći kod Idvora, govori za “Novosti”. Povrijeđeni dječak (14) u Urgentnom centru u teškom stanju i životno je ugrožen.

Ana je kobnog jutra trebalo prvo da odveze sina Branislava u školu u Idvor, a poslije toga da u osam sati otvori našu firmu za platni promet. Da li je zbog toga bila u žurbi, pa je došlo da udesa, ja ne znam!

Drhtavim glasom ovako, za “Novosti”, priča Jan, otac tragično preminula Ane Hrk (39) iz Kovačice, koja je u utorak ujutru nastradala u saobraćajnoj nesreći, kod Idvora. Ona će biti sahranjena u četvrtak u 14 časova na groblju u Kovačici.

Njen sin Branislav (14), učenik osmog razreda osnovne škole u Idvoru, u trenutku nesreće nalazio se s njom u automobilu. On je u udesu teško povređen, i trenutno se nalazi u Jedinici intenzivne njege u Urgentnom centru. Prema riječima ljekara, on je u veoma teškom stanju, i životno je ugrožen.

Reporteri “Novosti” su posjetili Kovačicu, i porodicu tragično nastradale Ane. Oko 12 časova, njeno tijelo dopremljeno je sa obdukcije u kapelu na groblje u Kovačici, gdje su prijatelji i rodbina izjavljivali saučešće neutješnom ocu i majci pokojne Ane.

– Prvo dijete koje sam dobio, devojčica, umrlo je treći dan nakon porođaja. Zatim, druga devojčica je umrla kao plod, i Ana se rodi, na moj rođendan. I evo šta dočekam 39 godina kasnije. Sudbina neka, valjda. Ne znam šta drugo da kažem – plačućim nam je ispričao neutješni Jan. – Ne mogu da vjerujem da je nema više. Trebalo je 6. marta da brani diplomski rad na Pravnom fakultetu. Bila je divna ćerka. Nadam se da će mi unuk Brane ostati živ.

Ana je u utorak ujutru krenula da odveze sina u školu. Vremenski uslovi, zbog magle koja se spustila i klizavog kolovoza, nisu bili pogodni za vožnju. Na putu ka Idvoru, ona je, iz za sada neutvrđenih razloga, svojom “mazdom” prešla u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudarila sa kamionom koji joj je dolazio u susret. U ovom sudaru povređen je i vozač kamiona, ali kako saznajemo nije životno ugrožen.

SAMOHRANA MAJKA

Ana je bila samohrana majka dvoje djece. Sin Branislav pohađa osmi razred, a ćerka Anastasija ide u treći razred Pravno-poslovne škole u Beogradu. Nakon razvoda, djeca su ostala da žive sa njom u Kovačici.

“Večernje novosti”