Živa legenda Fudbalskog kluba Borac jeste i Stojan Malbašić. Njegovo ime se vezuje sa najplodonosniji period “crveno-plavih”, osvajanje Kupa Jugoslavije, povratak u Prvu ligu Jugoslavije, osvajanje Mitropa kupa….ali veliki doprinos je dao kasnije i kao trener, direktor, sekretar, i danas u svom Borcu. Ni sam, kako kaže, nije siguran koje su mu ovo pripreme, a sve je davno počelo…..

– U Borcu sam od 1972. godine, kao pionir, pa sve do danas. Zanimljivo je da sam prve pripreme imao 1978. godine u mladoj reprezentaciji tada Republike BiH, i to na Ohridu. Samnom je bio i Meša Bažadarević. Poslije su došle godine s Borcem, prvo igračke, pa onda i kasnije funkcije. Nije teško prebrojati, nije se svaki put išlo, ali mnogo puta jeste i po dva puta. Na leđima imam sigurno 60-ak priprema, možda i koju više – započinje priču Stojan Malbašić, kojeg svi poznaju pod nadimkom Ćelo.

A, kako je to bilo nekada na pripremama, priča Stojan:

– Velika je razlika onda i danas. Borac je tada zimi išao u Čapljinu. Pitate zašto tamo? Pa tada nije bilo Međugorja, Širokog i tih kompleksa. Sjećam se da smo jednom igrali u Lištici, sem oskudnog terena i stativa ništa nije bilo na terenu. Ljeti smo išli u tadašnji Skender, danas Kneževo, a znalo se tamo i zimi. Napada snijeg, i cijele pripreme ti prođu u pravljenju prtine da izađeš iz Hotela. Nisu ni blizu bili uslovi ko danas. Nekoliko puta smo bili i na primorju, Više u Istri, nego u Crnoj Gori – prisjeća se Ćelo.

Ove današnje pripreme, kaže, raj su za sve, najviše za fudbalere.

– U moje vrijeme i da se htjelo ići u Antaliju, nje nije bilo, ovo sve je izgrađeno u poslednjih 15-20 godina. I klima se promjenila. Mi nismo mogli izaći cijeli januar, i veću polovinu februara na teren, jer je bio stalno pod bijelim pokrivačem. Danas i ako pada, to je dan-dva, i sve ode. Zato mislim da ovakve pripreme treba iskoristiti maksimalno, jer ovakve uslove malo ko ima kod nas. Kako ovdje budemo radili, tako će nam se sve vraćati u nastavku sezone. Optimista sam, mislim da će Borac biti veoma jak – zaključio je Stojan Ćelo Malbašić.

Povezane vijesti: 

Borčev tri koji brine o zdravlju: Mama Snježa, fan Nikola, Ćeba internacionale!

Na terenu kao u Hotelu poslije teretane! (VIDEO)

Od Bundeslige do Lige šampiona! 

Galić: Znam da je bio Marin bio nekada, potrudiću se da budem bolji!

Red, rad, disciplina, pršti na sve strane (FOTO)!