Borac će svoj šesti izlazak u Evropu “krstiti” u meču sa Sutjeskom iz Nikšića. Vojevala su ova dva kluba u eliti bivše Jugoslavije, ali i jednu sezonu u jedinstvoj Drugoj ligi. A, tu sezonu, onaj prvi dio za Sutjesku odigrao je Amir Durgutović, da bi se već u zimu vratio u Borac i Banjaluku, odakle je i otišao za Nikšić i Crnu Goru.

Kada smo ga pitali za koga će navijati u ovom sudaru svojih bivših klubova, pomalo je stigao i ljutit odgovor, iako smo ga znali i prije nego što smo ga pitali….

– Normalno da navijam za Borac gdje sam proveo svojih najsrećnijih šest godina u karijeri! Međutim, moram reći da je Sutjeska bila najkoretniji klub u mojoj karijeri! Zadnju plati su mi donijeli u Banjaluku – priča vihorno krilo Borca s kraja 80-ih godina prošlog vijeka, poznat po onom centaršutu, kada je u finalu Kupa Jugoslavije pogodio u trepavicu Senada Lupića, za pehar i trijumf Borca.

I onda uzdah, pa ono što znaju svi borčevci

Ide srce gdje mu milije….

Amir Durgutovic iz vremena kada je nosio dres Sutjeske

Danas je Durgutović fudbalski trener, vodio je između ostalih Zvijezdu iz Gradačca, šamački Borac….sada je na klupi federalnog drugoligaša iz Gornjih Rahića.

– Mislim da je Borac jači i da će proći Sutjesku. Čini mi se da je Borac nakon dugo vremena posložio sve ono što treba imati prava ekipa, u formi su i ako Bog da gledaćemo ih još jedno kolo u Evropi – istakao je popularni Durgut.

A, onda se osvrnuo na jednu anegdotu iz vremena kada je branio boje Sutjeske, a Borac gostovao u Nikšiću. Kako i na koji način je pomogao “crveno-plavima”.

– Igraju Borac i Sutjeska u Nikšiću. Igram za klub u kojem primam platu, a srce vuče na drugu stranu. Molim boga da izgubimo, na kraju 2:2 i “Šajberovi” penali. Priđem Karaliću i šapnem mu gdje koji igrač šutira. Od pet pokojni Kara odbrani tri, Borac osvoji bod, koji je na kraju bio i presudan da se vrati u Prvu ligu – prisjeća se Durgutović.

Eto, tako se nekada volio klub…..