Odgođena utakmica drugog kola sa Željezničarom, dolazi na naplatu! U srijedu od 15.00 časova na “Lukama” Sloga će pokušati da dođe do nove pobjede, a Željo da prekine seriju poraza. Na to upozorava i trener Vlado Jagodić.

-Pobjedom protiv Tuzla sitija napravili smo psihološki momenat u našu korist. Svaka utakmica sa sarajevskim ligašima donosi dodatni motiv, pa tako i ova. Radili smo dobro u reprezentativnoj pauzi, sa željom da igramo dobro, ali prije svega da napravimo dobar rezultat. Izuzetno cijenim sastav Želje, odlično su krenuli, ali eto, i oni su upali u probleme. Imaju dva vezana poraza, i ovo im je meč lopta da se izvade. Međutim, imamo snage, energije i svježine da odigramo kvalitetno i obradujemo naše navijače. Upravo nošeni publikom imamo prostora, želje, ali i kvaliteta da razmišljamo o nova tri boda – istakao je Jagodić.

Siniša Dujaković je van stroja (ruptura mišića lista), a svi ostali igrači su na raspolaganju.

– Važna utakmica za nas. Vratili smo dobru atmosferu i samopouzdanje poslije Tuzla sitija. Željo je uvijek Željo, suvišno je pričati o njima, ali opet ako mi budemo pravi, možemo do pozitivnog rezultata – istakao je Nikola Dujaković, fudbaler sredine terena FK Sloga Meridian.

Utakmicu na “Lukama” sudiće Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, pomagaće mu Amer Macić (Mostar) i Nebojša Žugić (Banjaluka). Delegat je Dragomir Đajić (Istočno Sarajevo), a posmatrač suđenja Husein Terzić (Travnik).