Feđa Dudić, trener Veleža još jednom je pokazao da je prije svega “mali čovjek”, a o trenerskim uspjesima i neuspjesima sudiće drugi….

Naime, na konferenciji za novinare poslije meča sa Krupom (2:1), Dudić se arogantno obratio: Nisam čuo čestitku za pobjedu Veleža?

Pa ko si ti majstore da tražiš od nekoga čestitku! Ko si ti da mijenjaš muziku na poluvremenu utakmice Borac – Sarajevo prošle godine. Ko si ti da kažeš kako su Vrapčići posljednji trag civilizacije za razliku od Banjaluke?!

I mogli bi tako dok se ne umorimo, i zajedno vas čitatelje dovedemo u istu takvu situaciju.

Dudić je prije svega srbomrzac, jer smetaju mu i Krupa i Borac, ponekad i Radnik, od ljeta i Rudar. Sve ostalo je manje važno.

Zaboravio je Dudić da je poslije utakmice sa Krupom, kompletan stručni štab na čelu sa Vladimirom Ilićem pružio mu ruku i čestitao na pobjedi!

A, samo par minuta kasnije, prozvao ih je kao posljednje papke. Usput je dobacio: “Sad se vidimo, i ko zna kada”, aludirajući valjda na posljednju poziciju Krupe i selidbu u niži rang, ili čovjek misli da će preuzeti Liverpul. Poslije Klopa samo takve čekaju….

Samo kad bi Feđa (pedersko ime) znao kakva gospoda stanuju u “Kanjonu Tijesno”, otrčao bi pješke i izvinuo bi se braći Ilić, i cijelom mjestu na obalama Vrbasa.

Ali, nije Dudić to uzalud rekao, pogodio je Krupu, a ciljao Borac!!!

Eto, majstore, već za vikend prilike da pokažeš koliko mrziš.

PS: PORUKA ZA DUDIĆA:

Molimo te da ovaj tekst iskopiraš i zalijepiš u svlačionicu, da motivišeš svoje fudbalere, jer drugačije i onako ne znaš. Neretva će teći i poslije tebe, a Vrapčići će samo ostati selo pokraj Mostara….