Očigledno da aktuleni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković više nije igrač PDP-a!

Primjera je bezbroj, a sve je kulminiralo poslije izbora, u kojoj je Stanivuković ostvario odličan lični rezultat, ali stranka je bila daleko od toga da ispuni svoje zacrtane ciljeve. Sve ono što je uslijedilo poslije, sa protestima, potom i CIK-ovom odlukom za novim brojanjem, te napadima opozicije za pokradenim izborima, pozicionirali su Draška Stanivukovića tamo gdje i treba da bude ozbiljan političar!

Nije upao u zamku svojih stranačkih kolega, podržao je proteste u šetnji, ali govori na njima bili su i suviše blagi za temperament kakav posjeduje Stanivuković.

To bi u konačnici moglo značiti samo jedno, da se prvi čovjek Banjaluke distancirao od politike i vodstva stranke kojoj još uvijek formalno pripada, ali je politički, ideološki, pa ako hoćete i srcem sve dalje i dalje od njih.

Kao gradonačelnik najvećeg grada Republike Srpske jedino tako, odgovorno i politički i može se ponašati. Sve ostalo bio bi čisti avanturizam.

U javnosti se već odavno špekuliše da će Stanivuković poslije izbora krenuti vlastitim političkim putem, pogotovo poslije poraza PDP-a koji mu je postao i onako težak balast. To se moglo vidjeti i u kampanji Jelene Trivić, da Draško nije bio 100 odsto u njoj, a retorika poslije izbora sve je otkrila.

Draško Stanivuković jednog dana sebe vidi na toj poziciji, ali isto tako i vidi da Trivićeva nije dorasla istoj.

Slijedi miting ispred RTRS-a, gubitnički, sličan svim scenarijama “Obojene revolucije”, kada su prljave pare iz zapadnih centara moći tjerale “brata na brata”. Kako god da bude na tom skupu gubitnika, sigurni smo da na njemu neće biti Draška Stanivukovića, jer najmlađi gradonačelnik Srpske izabrao je neki drug put, put u kojem vidi Srpsku stabilnu, jaku, snažnu i jednog dana nezavisnu…..