Fudbaleri Krupe i definitivno su izborili opstanak u Premijer ligi, čime su napravili istinski sportski podvig.

Najveći dio prvenstva ekipa iz kanjona Vrbasa bila je na jednom od dva posljednja mjesta, koja vode u niži rang takmičenja. Ipak, odlične partije u proljećnom dijelu prvenstva omogućile su Krupljanima da se ravnopravno uključe u borbu za opstanak, a onda uspiju u svojim nastojanjima, pa će ljubitelji fudbala iz Krupe na Vrbasu i naredne sezone imati priliku da gledaju svoje ljubimce u duelima sa najboljim ekipama iz BiH.

– Zahvaljujući ostalim rezultatima riješili smo sve svoje probleme, iako još jedno kolo treba da bude odigrano. Žao mi je što je Olimpik istupio iz lige, željeli smo da na terenu pokažemo da smo bolji od njih, ali su oni tako odlučili. Ostaje nam još utakmica sa Željezničarom u Sarajevu, pa na “Grbavici” želimo da ostvarimo dobar rezultat – istakao je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Poslije riješenog opstanka Krupljani su u prilici da sezonu trijumfalno završe osvajanjem Kupa Republike Srpske.

– Za protivnika u finalu imamo Leotar, koji je možda i najprijatnije iznenađenje Prve lige RS. Ipak, favoriti smo, mnogo smo bliži osvajanju trofeja koji nemamo u našim vitrinama. Ako u tome uspijemo, biće ovo najuspješnija sezona u istoriji Krupe – dodao je Ilić.

Prilično iznenađujuća bila je odluka čelnika Krupe da pred kraj prvog dijela prvenstva brigu o prvom timu povjere timu mladih stručnjaka sa Sinišom Mrkobradom na čelu, koji jedini ima profi licencu, a pored njega tu su još Vladimir Ilić, Marko Mazalica i Nebojša Anđelić.

– Mnoge je taj naš potez iznenadio, ali se pokazalo da smo bili u pravu. Pitaju nas da li ćemo dovoditi neko provjereno ime, a kažemo da se ne mijenja tim koji dobija. Nastojaćemo da s njima nastavimo saradnju na duže staze. I do sada smo se oslanjali na domaće snage, što se pokazalo kao najbolje rješenje – zaključio je prvi čovjek Krupe.

“Glas Srpske”