Pojedini sarajevski mediji utrkivali su se šireći dezinformacije o tome šta se dešavalo na poluvremenu utakmice Krupa – Željezničar (1:1). Napadnut glavni sudija Edin Jakupović, odbranio ga Žarko Laketa,  komesar za bezbjednost,….

Međutim, svi oni koji su bili na Zapadnoj tribini mogli su vidjeti sasvim nešto drugo. U ulazu u svlačionice Ilić je dobacio Jakupoviću da “sudi pošteno i da šampiona države odluče igrači na terenu, a ne ljudi u crnom”. To je sav incident sa poluvremena, ako se može nazvati incidentom.

A, incidenata od strane Jakupovića bilo je i previše na zelenom terenu. Da li namjernih, ili ne, on sam najbolje zna, ali da je oštetio Krupu, to je valjda svima jasno.

I ne samo na utakmici protiv Željezničara, već i na još nekim, uglavnom kada je Jakupović djelio pravdu, uglavnom je nepravda stanovala na vratima Krupe,…

A u Krupi se sjećaju Jakupovića i protiv Želje u nekoj drugoj utakmici, pa Bjelice u Mostaru, Kaljanca u Bijeljini, Peljte pod “Bijelim Brijegom”, previše da bi bilo slučajno.

– Nisam napao Jakupovića, već sam mu samo rekao da ne pravi cirkus. Poslije meča sam mu pružio ruku i izvinio se. Igramo pošteno, a svi nas prozivaju, pričaju kako prodajemo utakmice, puštamo, foliramo, a nas kradu li kradu, ko i gdje stigne. Na “velikim” klubovima sudije padaju kao kruške i za najmanju sitnicu, jedino je valjda normlano da na utakmicama Krupe imaju pravo pogriješiti, i nikome ništa! Časno smo se borili na terenu, bili smo van svih mešetarenja i nećemo dozvoliti da nas niko blati, ma kako se on zvao i odakle dolazio. Još jednom bi se zahvalio navijačima Željezničaru na sjajnom ambijentu koji su napravili u Krupi na Vrbasu. Ovakve utakmice vraćaju vjeru u fudbal da možemo naprijed. Teško je ostati miran, jer znam kroz šta je sve prošla Krupa u poslednjih nekoliko mjeseci, od ulaganja u infrastrukturu do stvaranja respektabilnog igračkog kadra. Svako malo neko nas prozove – poručio je Dragomir Ilić, član Upravnog odbora FK Krupa.

“Oni su mali, ali su veliki, odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali”. Legendarna rečenica iz kultne serije “Smogovci” možda i najbolje opisuje družinu iz kanjona “Tijesno”….