Cijela Srpska navijaće za reprezentaciju Srbije kada ovdje u novembru bude igrala protiv Bugarske, a Banjaluka će tek da gradi ovakav objekat, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Leskovcu, gdje je građanima na korištenje predat velelepni novi stadion Dubočica.

Dodik, koji je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao novoizgrađeni stadion, istakao je da je nesumnjivo da Vučić mijenja Srbiju, te da nema segmenta u društvu, u infrastrukturi i u sportu, a da se ne vide promjene.

– Danas imate u Srbiji koliko hoćete onih koji samo pričaju, ali nemate puno onih koji grade. Nesumnjivo je da nam je Vučić priredio divnu priču. On je napravio sa svojim saradnicima ovaj stadion, a meni je dao priliku da se, kada budem prolazio ovuda, sjetim upravo ove večeri kada vam je poklonjeno nešto što je bio san mnogih generacije, ne samo fudbalskih – naglasio je Dodik.

On je naveo da Vučić i njegova ekipa ne grade samo Srbiju, već i Republiku Srpsku, koja je do dolaska Vučića od Srbije imala samo “bratske zagrljaje”.

Dodik i Vučić u Leskovcu (foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr)

– Svima nam je dobro. Ne bismo uspjeli da realizujemo mnoge projekte da nije bilo opredjeljenja Vučića. U svakoj opštini u Republici Srpskoj imamo neki objekat koji je finansiran sredstvima Srbije. Više od 60 miliona samo za taj segment, plus izgradnja auto- puta od Rače do Bijeljine gdje Srbija pomaže. Hvala Bogu da imamo Srbiju koja može da pomogne – rekao je Dodik.

On je rekao da će 19. novembra doći u Leskovac na ovaj stadion da navija za Srbiju.

– Svaki uspjeh Srbije je uspjeh i Republike Srpske. Svi mi u Srpskoj navijamo za Srbiju, neću valjda navijati za BiH. Bićemo tu i gospodin Vučić i ja. Da ovdje slavite, da Srbija ovdje pobijedi Bugarsku i da odete na prvenstvo, a da vaš lokalni tim gledamo u najvišem rangu takmičenja. Živjela Srbija, živjela Republika Srpska – naglasio je Dodik, koji je okupljenim rekao da je jedna od njemu najdražih pobjeda bila ona kada je Srbija u Sarajevu pobijedila reprezentaciju BiH rezultatom dva prema nula.

Ceremonija svečane predaje stadiona završena je veličanstvenim vatrometom.

Stadion u Leskovcu izgrađen je prema najvišim standardima UEFA i sastoji se od četiri tribine ukupnog kapaciteta 8.136 mjesta.