I dok bošnjačka elita pljuje po srpskom generalu, Merima Andrić ovih je dana završila izgradnju spomenika haškom optuženiku Ratku Mladiću jer joj je, kako tvdi, pomogao da se obogati!

Merima je početkom rata pobjegla iz Višegrada.

Danas živi u Malmeu u kojem je, nakon nekoliko godina života u podstanarstvu, uspjela da napravi kuću na dva sparata u čijem dvorištu namjerava da postavi spomenik.

Da sam ostala u Višegradu i da vojska Ratka Mladića nije napravila ono što je napravila, ja bih dans bila sirotinja, a ovako slobodno mogu reći da sam bogata žena – progovorila je Merima ono što nesmije milion drugih Bošnjaka.

Ona je između ostalog naglasila da pored materijalnih stvari danas ima sve što je mogla poželjeti u životu.

Iako se njene komšije protive njenoj odluci, ona kaže kako ne radi ništa protiv zakona.

Svako jutro kad ustanem, provirim kroz prozor, i kažem: “Dobro jutro generale, hvala ti za sve”! Tito je dao mojim roditeljima, a meni ti.

Kako kaže Merima, spomenik će biti u prirodnoj veličini, a Mladić će se smiješiti u Srpskoj uniformi i šapki oficira VRS.

Nažalost, dok ga većina Bošnjaka preklinje, ima i onih rijetkih koji smiju pogledati istini u oči, a Merima je jedna od njih. Tragično je da Srbi sve više okreću leđa od svog generala, pa otuda i nema spomenika gdje bi ih trebalo biti. Pa za početak dobro ćše doći i onaj u Švedskoj,..