Dobojski fudbalski brendovi, Sloga i Željezničar, spremaju se da krajem decembra prirede fudbalski spektakl za najmlađe igrače i publiku.

Naime, u okviru 6. Kola JUST WATCH lige prijateljstva, ova dva kluba će upriličiti utakmicu između najmlađih timova, a meč će se održati 25. decembra u sportskoj dvorani SŠC u Doboju.

Planirano je da se na terenu pojave mlađe kategorije škole fudbala, uzrasta od 7 do 12 godina, ali i oni najmlađi poletarci koji se tek susreću sa “bubamarom”. Doboj će tako poslati prelijepu sliku mladosti, druženja i sporta, a u tom kolažu će učestvovati preko 200 mališana, polaznika škole fudbala. Treneri obje ekipe koje organizuju ovaj sportski praznik, uložili su veliki napor da dječacima prirede događaj za pamćenje, jer će u sklopu druženja svim učesnicima biti uručeni i tradicionalni novogodišnji paketići.

Pošto je akcenat ipak na fudbalu, u paketiću će se naći iznenađenja napravljena u bojama kluba kojeg brane, kao što su majice, kape i mnoštvo drugih sitnica sa amblemima Sloge i Željezničara. Treneri i sportski pedagozi klubova organizatora trenutno su u poslu i angažmanu oko realizacije ovog lijepog projekta, nastojeći da animiraju što veći broj ljudi dobre volje koji žele da se uključe u fudbalsku novogodišnju bajku. Za sad su pozitivne signale dobili su od nekoliko medija. Ovi i svi ostali dobrotvori imaće svoje mjesto na velikom baneru ispred koga će se uručivati paketići mališanima, a fotografije će ovjekovječiti momenat koji će ostati u pamćenju svih učesnika. Kako kažu organizatori, uvjereni su da će među njima biti onih koji će jednog dana, kao velike sportske zvijezde, s radošću misliti na svoje prve fudbalske korake u Doboju.