Aktuleni predsjednik Upravnog odbora FK Borac Vico Zeljković najavio je Skupštinu kluba 29. maja, na kojoj bi moglo, ali ne mora doći do promjene ma čelu premijerligaša iz grada na Vrbasu.

Koliko god uspješno vodio “crveno-plave”, sasvim sigurno da obaveze u FSRS, gdje je preuzeo krovnu organizaciju, ali i predstojeći izbori na nivou FSBiH, gdje Srpska treba da dobije predsjednika poslije 12 godina (od smrti Milana Jelića), sasvim sigurno traže pun angažman.

Poslije Darka Ljubojevića, koji je bio desna ruka Begiću, i već pomenutog Jelića, Srpska nije imala priliku da ima uticajnijeg čovjeka u zajedničkim organima.

Šta bi to moglo da donese fudbalu Srpske?

Sve!!!

Jasno je svima, da prethodne garniture koje su dolazile iz FSRS zdušno su gledale samo svoje interese, dok je Federacija BiH krupnim koracima grabila, pogotovo sa infrastruktorom. Pa otuda i ne čudi, da je Mile Kovačević još 2008. godine obećao da će svaki područni savez imati teren sa vještačkom travom, a realizaciji istih tek sada dolazi na red, i to pitanje, kojim tempom, pogotovo poslije pandemije izazvane virusom korona.

S druge strane, dobili smo kompleks u Zenici, sa trening kampom na Kamberovića polju, te još jednim za reprezentativne selekcije. Velike rekonstrukcije Grbavice, sada i Koševa, ali i izgradnja još 7-8 terena sa vještačkom travom, su u debalansu sa onim što je dobila Srpska. Prostim riječnikom rečeno: NIŠTA!

Predsjedničko direktorski tandem Borca: Zeljković i Lukendić

Vrijeme je da se neke stvari promjene, da se ojača prije svega FSRS, sa zdravim kadrovima, koji bi se uspješno nosili sa “rajom iz čaršije”, i koji ne bi poklekli na prvu, tj. ponudu sa tri nule odbili bi sa osmjehom.

Baš zato, iz gore navedenih razloga, Borac će ostati bez Zeljkovića, ali da se razumijemo, neće on otići na MARS.

I Begić je predsjednik FSBiH, a voli Želju, nekada Jelić, a volio Modriču….niko ni Zeljkoviću neće moći zabraniti da voli Borac, a takve ljubavi nekada više znače, nego danas ove zvanične funkcije. Da, dobro se razumijemo….

Dakle, simboličnog datuma, 29. maja, kada je Crvena zvezda pokorila Evropu, Zeljković će iz Borca krenuti da pokori Sarajevo. Za početak….