Upravni odbor Radnika poslije devetog poraza u 14 kola donio je odluku da smijeni dosadašnjeg šefa stručnog štaba Radnika Vladu Jagodića, a njegov zamjenik na klupi je kapiten i najiskusniji prvotimac Velibor Đurić.

Iskusni as je već pet i po godina u klubu i za to vrijeme Radnik je osvajao Kup BiH i dva puta igrao na evropskoj sceni. U ovom periodu bio je jedan od najboljih igrača kluba, a usput i se i trenerski usavršavao i stigao do A licence. Priliku je dobio u ne baš zavidnom trenutku, kada su Bijeljinci na dnu tabele sa samo sedam bodova.

– Sigurno će ovo za mene biti veliki izazov, ali sam ga prihvatio. O mom prethodniku Jagodiću imam visoko mišljenje, ali jednostavno svi zajedno nismo imali previše sreće u nekoliko mečeva u dosadašnjem dijelu prvenstva i za to je naš bodovni saldo ovako mršav – naglasio je Đurić, uz kojeg će na klupi trener sa UEFA pro licencom biti Milenko Radić.

Iako je osvojeno samo sedam bodova kapiten, a sada i trener Bijeljinaca vjeruje da još ništa nije gotovo i da je opstanak moguće obezbijediti.

Bitno je da u ovih preostalih pet jesenjih kola prvo zaustavimo seriju poraza i osvojimo što više bodova. Učiniću sve da prodrmam ekipu, sve igrače odlično poznajem i vjerujem da neće biti problema u komunikaciji. Svi moramo da shvatimo da imamo samo jedan zadatak, a to je da Radnik ostane premijerligaš – nastavio je Đurić.

Debi na klupi imaće već sutra, kada Radnik u osmini finala Kupa BiH dočekuje Široki Brijeg, ekipu koja je u nedjelju odnijela bodove sa Gradskog stadiona.

– Naravno da bi bilo sjajno debitovati pobjedom i tako se ekipi sa “Pecare” bar malo revanširati za prvenstveni poraz. Svjestan sam da će biti teško, ali nema predaje. Ekipa u kojoj igram i koju ću od sada voditi sa klupe ima potencijal i nadam se da ćemo to veoma brzo pokazati – dodao je Đurić.

Pripreme sa šest igrača

Jagodić je na kormilo Semberaca došao 20. aprila i proveo nešto više od šest mjeseci. Ni u trenutku kada je dolazio situacija nije bila sjajna, a sve se dodatno zakomplikovalo tokom ljeta. Dok su se ostali klubovi uveliko pripremali za start šampionata u Radniku se ništa nije znalo, a na prvom treningu pojavilo se samo šest fudbalera. Uspjeli su nekako da “skrpe” ekipu u hodu, ali je evidentno da ona ne posjeduje dovoljan kvalitet. Situacija se u međuvremenu promijenila, klub je dobio upravu u kojoj glavnu riječ vodi Mladen Krstajić, pa je realno očekivati da stvari od zime krenu na bolje.

“Glas Srpske”