Utakmica u Bronzanom Majdanu između Gomionice i Krajine odigrana proteklog vikenda u okviru Područne lige Banjaluka još uvijek je u žiži. Prekid u 54. minutu kod vodstva gostiju od 0:1, te fizički napad na sudiju Nikolu Pećanca već su bili opisani na našem portalu. Ali naš portal ide dalje, pa smo u prilici da vam objavimo autentičnu zabilješku službenih lica svega što se dešavalo u Bronzanom Majdanu.

A, bilo je svega! Da se lopta zacrveni….Najtragičnije od svega jeste ponašanje predsjednika kluba Dragana Batara, koji je i odbornik u Skupštini grada Banjaluka. Uostalom pročitajte šta se sve dešavalo u Bronzanom Majdanu na sramotu Batara, i juniora i seniora.

Sudija Nikola Pećanac je u 54. minutu dodijelio žuti karton domaćem fudbaleru Radošu Krstojeviću zbog toga što je na sredini terena preoštro startovao na protivničkog igrača. Krstojević je odluku sudije prihvatio mirno ali ne i mladi Nemanja Kopanja koji je iz šesnaesterca dotrčao do sudije na centru, glasno uzvikujući : ”Jesi ti normalan šta sviraš?” Kopanja se unio sudiji u lice, ponavljajući istu rečenicu. Za Kopanjom je sudiji prišao Boško Batar i nekoliko domaćih fudbalera. Sudija je dodijelio Kopanji žuti karton što nije na njega pozitivno utjecalo, naprotiv, uz vulgarne izraze, Kopanja je rukama odgurnuo sudiju psujući mu majku i nazivajući ga majmunom. Sudija je sasvim ispravno postupio dodijeljujući Kopanji crveni karton. U namjeri da udari sudiju Kopanju zamahuje i sa obje ruke mu kači bradu i udara ga u predjelu prsa. Kopanja je nastavio sa nasrtajima prema sudiji, ali su ga u tome uspjeli spriječiti pomoćnici, igrač Krajine Nikola Tadić i  nekoliko savjesnih domaćih fudbalera. Sudije su se povukle prema delegatu gdje ih je pratio veći broj domaćih fudbalera i Komesar bezbjednosti domaćina Darko Savić koji galamom na sudije izaziva reakciju većeg broja gledalaca koji predvođeni sekretarom Veliborom Gračaninom i predsjednikom Draganom Batarom ulaze u ograđeni dio terena. Ohrabreni što su se predsjednik i sekretar pridružili nasilnicima da se u terenu obračunaju sa sudijama, ostali fudbaleri domaćeg tima počinju sa napadima na sudije u čemu prednjače igrač broj 3 Nemanja Kopanja i igrač broj 7 Boško Batar.

Drama tek počinje kada su pozicije za fizičke napade i rukovođenje njima zauzeli predsjednik Dragan Batar, sekretar Velibor Gračanin i Komesar Darko Savić. Fudbaler Boško Batar je upitao oca i predsjednika Dragana Batara : ”Tata mogu li da ga udarim?” Tata predsjednik je klimnuo glavom i pokazao na sudiju :”Udri sine !” Na sreću kapiten Radoš Krstojević je uspio spriječiti sina da izvrši očevo naređenje, koje je sramno, jer porodica Batar ko zna po koji put ispoljava nasilničko ponašanje u vlastitom porodičnom dvorištu.

Nakon što su odbijeni fizički napadi koje je na sudiju izvodio sin Boško pod rukovodstvom oca Dragana Batara na scenu stupa sekretar Kluba Velibor Gračanin. Prvi frontalni fizički napad Gračanina sudija je izbjegao uz pomoć NN lica, ali Gračanin je u drugom naletu uspio snažno udariti sudiju Pećanca pesnicom u predjelu vilice. Uporni Gračanin je napao i treći put, podmuklo, hinjski, kukavički, zamahnuo je snažno nogom što zbunjeni i potreseni mladi sudija nebi izbjegao da ga nije povukao kolega. Sudijama je u odbrani pomagao delegat i igrač gostujućeg Kluba broj 20 Tadić Nikola koga je u tome sprečavao Komesar bezbjednosti. Napadi su prestali kada su teren napustili organizatori i predvodnici fudbalera napadača, suspendovani predsjednik Dragan Batar, sekretar nasilnik Velibor Gračanin i Komesar Darko Savić. Interesantno je da je tek nakon što je teren napustilo nasilno rukovodstvo u teren laganim korakom ušao uniformisani policajac gdje je obezbjeđivao službena lica do dolaska pojačanja na koja se čekalo gotovo sat.  

Nasilnička trojka Dragan Batar, Velibor Gračanin i Darko Savić su u poluvremenu utakmice vršila nasilje nad službenim licima. Okupili su veću grupu navijača sa kojom su ih u poluvremenu dočekali ispred službenih prostorija i za njima ušli u službene prostorije.

Batar i Gračanin su se suludo ponašali kukavički prijeteći i psujući sudijama majku tvrdeći da su obavezni navijati za domaćine i da im zato isplaćuju naloge. Nakon što su ih izvrijeđali uznemireni sudija ih je zamolio da napuste njihove službene porostorije kako bi  se odmorili. Dvojica nasilnika su poslušala, ali treći, Komesar bezbjednosti Darko Savić je odbio  i ostao u službenim prostorijama sve do kraja petnaestominutnog poluvremena i odmora.