U meču posljednjeg, 13. kola, šampionata BiH, rukometaši banjalučkog Borca će u svom ”Boriku”, u petak od 18,00 časova, dočekati ekipu Dervente. Ovo je ujedno i derbi kola jer direktno odlučuje ko će prvi dio sezone završiti na drugom mjestu, iza vodeće Vogošće.

U redovima nekadašnjeg prvaka Evrope vlada optimizam i uvjerenje da, ukoliko odigraju kako znaju, Derventa nema šta da traži u Banjaluci.

Očekivano, za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje, a za nas je ovo zaista veoma važan meče jer imamo priliku da dobrom igrom i pobjedom krunišemo sve ono što smo uradili u prethodnom periodu. Za nas je ovo, nakon Vogošće, drugi derbi u nizu, a kako smo prvi, i pored dobre igre, izgubili, želimo da trijumfom završimo ovu polusezonu. Istina, Derventa je tu istu Vogošću porazila kao gost, ali će ipak sve da zavisi jedino i isključivo od nas jer, ako u meč uđemo onako kako treba, siguran sam da neće biti rezultatske neizvjesnosti – istakao je šef stručnog štaba Borca, Ratko Đurković.

Kada je u pitanju igrački kadar, problem za ”crveno-plave” predstavlja nova povreda odličnog srednjeg beka, Danijela Vukićevića, a na pitanje od koga očekuje najveću opsnost, strateg Banjalučana je dao interesantan odgovor.

Svakako da nam najveća opsnost prijeti od Zorana Dokića. Riječ je o iskusnom i kvalitetnom treneru koji zna kako da postavi igru svoje ekipe i zaista će biti problem kako da se nadmudri jedan tako sjajan stručnjak – rekao je Đurković.

Nije samo Đurković optimista u pogledu konačnog rezultata, njegovo mišljenje dijele i svi prvotimci.

Dobro poznajemo rivala, znamo odakle nam prijeti najveća opsnost i sigurno je da moramo imati maksimalan pristup i odnos prema obavezama. Ukoliko budemo onakvi kakvi treba da budemo, niko nas ne može dobiti u ”Boriku”, pa ni Derventa. Pozivamo navijače da dođu u što većem broju jer mi igramo mnogo bolje pred punim tribinama i vjerujem da ćemo imati pravu podršku – naglasio je Elis Memić, desni bek Banjalučana.

Za Derventu se govori da je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Premijer lige, ali pouzdani defanzivac, Duško Crnogorac, tvrdi kako to i nije baš tako.

Za mene Derventa uopšte nije iznenađenje, pa ta ekipa je već nekoliko godina u samom vrhu bh rukometa i zaista zaslužuje sve pohvale. Naravno, respektujemo ih, ali im i poručujemo da u ”Boriku” nemaju čemu da se nadaju – kategoričan je Hercegovac.