Našem portalu obratio se Fudbalski klub “Trebava” iz Osječana, povodom teksta https://pravdabl.com/sudije-biju-i-na-memorijalnim-turnirima-video/. Objavljujemo kompletan demant, bez ikakvih korekcija:

– Poštovani, pošto ste na osnovu samo jedne strane priče objavili tekst u kome se naš klub, sa tradicijom i postojanjem dugim 71 godinu, diskredituje i vrijeđa ovih dana do vasionskih granica, red je da poslušate kako je to stvarno bilo u Kožuhama na finalu Ilindanskog turnira.
Prije svega, želimo istaći da sve to što se desilo nema nikakve veze sa našim sportskim prijateljima i komšijama iz Kožuha, koji su bili organizatori turnira, jer je njihovo ponašanje bilo više nego korektno, a pobjeda na terenu i više nego zaslužena i čista.
Jedini i najveći problem čitavog tog događaja i utakmice bio je glavni sudija Stefan Stevanović – Hitri.
Pijan, nevaspitan i bezobrazan do krajnjih granica, provocirao je naše igrače i stručni štab sa namjerom koja je samo njemu bila poznata. U nastavku Vam šaljemo našu zvaničnu izjavu koja je proslijeđena i disciplinskoj komisiji FS RS.

– Poštovani, u nastavku teksta prenosimo Vam zajedničku izjavu navedenih fudbalera i našeg kluba u cjelini povodom “incidenata” koji su se dogodili na nedavno odigranoj finalnoj utakmici Ilindanskog turnira u Kožuhama.
Incidenti su počeli i prije samog početka utakmice kada su glavni sudija Stefan Stevanović i pomoćnik Danko Šljivić kao službena lica ove utakmice došli u vidno alkoholisanom stanju.
Na naše ukazivanje da su ljudi došli utakmicu suditi pijani, svi su sa smijehom i odmahivanjem ruku naše riječi shvatili neozbiljno. Po samom početku utakmice vidjelo se da se glavni sudija pod uticajem alkohola nije mogao mnogo kretati i pratiti tok utakmice stajavši samo u krugu centra, njegove greške su krenule da se nižu iz minuta u minut, ali gle čuda, samo na štetu naše ekipe. Iako smo tolerisali takvo suđenje i takvo ponašanje glavnog arbitra samo iz razloga što Ilindanski turnir u Kožuhama ima povod koji je mnogo veći od samog fudbala i iz poštovanja prema organizatorima, ono što se desilo nakon što su naši igrači počeli da prigovaraju na sporne odluke je krajnje skandalozno.

Na pitanje naših igrača: “Kakav je ovo faul?”, pijani sudija Stevanović je odgovarao sa: “Pitaj kurvu kod kuće što te rodila kakav je.”
Zatim je nastavio sa provokacijama i na naše pitanje da li ga je sramota ili ne zbog ovog što izgovara i što je pijan došao na utakmicu, on odgovara sa: “Možete mi samo popušiti kurac, jebem vam mater u usta.”
Nastavio je u istom tonu: “Jebavaću vas čitavu utakmicu, de me udarajte, taman mi treba para jebo vam ja mater.”

S’ obzirom na sve okolnosti, naša greška je bila što odmah nismo napustili utakmicu i okončali lakrdiju.
Međutim, iz poštovanja prema organizatorima i samom značaju turnira, odlučili smo da nastavimo utakmicu. Odlučili smo da se na sudijske odluke više ne obaziremo i da samo završimo utakmicu bez obzira na rezultat.
Ipak, ne lezi vraže. Pri rezultatu 3:0 za domaću ekipu nekoliko minuta prije kraja utakmice i nedosuđenom čistom penalu u korist naše ekipe, sudija Stevanović se sa podsmijehom okreće prema našoj klupi i hvatajući se za genitalije izgovara: “Jesam rekao da ću vas jebati, neću svirati ni da vam noge polome mamu vam jebem u pičku. Pušite mi kurac seljaci.”

Isprovocirani nevjerovatnom nekulturom i privitimizmom, naši fudbaleri kreću u verbalni obračun sa glavnim sudijom, a da događaj ne preraste u nešto više i sve ostane samo na” izgovorenom”, pobrinuli su se fudbaleri koji su bili hladne glave kao i organizatori turnira.
O ponašanju i (ne)poštenju glavnog sudije Stefana Stevanovića već godinama se priča na cijeloj regiji, od Šamca do Petrova, da je sudija od zadatka koji za sitan novac pravi “velike stvari”.
I to Vam može potvrditi mnogo istaknutih i iskusnih sportskih radnika sa ovih prostora koji su svojim očima mnogo puta vidjeli kako ovakav sudija i slični njemu ruše kredibilitet fudbala na području PFS Doboj. Postavlja se pitanje do kad će se, u nedostatku sudija, nešto takvo tolerisati i do kad će svi iskreni i pošteni sportski radnici i klubovi biti “terorisani” od strane ovakvih “ljudi”.

Pomoćni sudija Danko Šljivić nije ulazio u verbalni konflikt sa bilo kim od naših igrača, njega je alkohol samo umirio i uspavao.
Na ponašanje drugog pomoćnog sudije, Gorana Jovića, nemamo nikakvih primjedbi.

S’ poštovanjem’

Daniel Goranović
Dejan Cerovac
Branislav Malčić

FK TREBAVA OSJEČANI, stoji na kraju demanta “prozvanih” igrača i kluba.