Odavno nije neko tako zaludio banjalučku publiku kao Ivan Delić. Crnogorac je sa pet golova održao Borac i direktno mu donio šest bodova u derbijima sa Tekstilcem i Rudar Prijedorom. Bez obzira što “crveno-plavi” igraju niži rang takmičenja, nego što to zaslužuju, svi se slažu da bolje pojačanje odavno nije zakoračilo na Gradski stadion!

30- ogodišnji Podgoričanin, za sada samo skromno poručuje da “samo radi svoj posao”. Eh, kad bi ga svi radili kao Ivan,….

– Jeste, ide me, lijepo je biti u žiži. Nadam se ovakvim igrama i dalje. Mislim da smo daleko od maksimuma kao ekipa, i da možemo samo bolje. Postavili smo sebi samo jedan cilj, a to je plasman u Premijer ligu BiH. Za sada dobro guramo, ali opet kažem, biće to još mnogo ubjedljivije – počeo je priču za naš portal Ivan Delić.

Karijeru je počeo u podgoričkoj Budućnosti, gdje je bio i dugo godina kapiten, a onda je postao fudbalski globtroter. Redali su se češki Mlada Bolesov, Zalaegerszeg iz Mađarske, albanska Vlaznija, Grbalj, Tirana, Lovćen, da bi prošlog ljeta stigao u Veliku Obarsku, ekipu Mladosti. Godinu dana kasnije obreo se u Banjaluci, za koju kaže da ima i te kako sličnosti sa njegovom Podgoricom.

Veliki su klubovi i Budućnost i Borac, cijenjeni na prostorima bivše države, a ne samo svojih republika. Imaju navijače, tradiciju, stadione i naravno da su ambicije najveće. Već sam rekao da želim da ostanem u Banjaluci, i da s Borcem izborim Evropu. Imamo sve uslove za tako nešto, a daće Bog pa da tako i bude. Volim veliku scenu, a Borac jeste klub za nju – izrazio je svoje želje Delić.

Njegova specijalnost su slobodni udarci. Plisniću i Petroviću više neće biti svejedno izaći na crtu Ivanu, a poslije ovih pogodaka, slično će razmišljati i drugi čuvari mreže na ovim našim prostorima.

– Zadnijih nekoliko godina idu me slobodni udarci. Istina, dosta i vježbam, nema tu slučajnosti. Rad, rad i samo rad. Nekako moji udarci najviše podsjećaju na one čuvene golove Siniše Mihajlovića, kada lopta samo propadne i završi u mreži. Nemam autoritet među igračima, ali posrećilo mi se da mi udarci imaju putanju kifle, baš kao nekada i Mihini – ističe Ivan i za kraj kaže da nije u grad na Vrbasu sam:

Tu su mi supruga Milica, te ćerkice Nevena (3) i Monika (2), oko kojih se i vrti naš svijet. Za sada smo zadovoljni, pa nek samo potraje ovako – poručuje Ivan Delić, novi ljubimac banjalučkog Istoka, koji teško prihvata nova lica, ali kada ga prihvati, onda je on “taj”. Očigledno da Ivan Delić jeste,…