Zoran Deket na Skupštini FSRS imenovan je za potpredsjednika srpske kuće fudbala.

-Prije svega želim da zahvalim predsjedniku Vici Zeljkoviću na ukazanom povjerenju i njegovom opredjeljenju da me predloži za potpredsjednika FSRS. Kao i do sada, i još jače, nastaviću da radim u interesu fudbala Republike Srpske, jer ova funkcija je izuzetna čast, ali i odgovornost. Učiniću sve da opravdam povjerenje koje mi je ukazano, a smatram da imam dovoljno energije da uradim stvari koje će biti u interesu klubova – istakao je drugi potpredsjednik FSRS Zoran Deket.

Deket iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru, što kao igrač, a kasnije i kao funkcioner.

Rođen je 1980. godine, po zanimanju je diplomirani ekonomista. Bio je profesionalni fudbaler gotovo dvije decenije (1997. debitovao sa 17 godina), a nosio je dres matičnog Ljubića, banjalučkog Borca, zeničkog Čelika, te Omladinca. 2005. godine proglašen je za najboljeg fudbalera Republike Srpske.

Aktuleni je predsjednik Ljubića (od 2016), te predsjednik GFS Prnjavor (od 2020), član Komiteta za posredovanje i savjetovanje predsjednika FSRS (od 2020), član Izvršnog odbora PFS Gradiška (od 2020), te koodinator reprezentativnih selekcija Republike Srpske (od 2022).

Čovjek fudbala konačno na pravom mjestu!