Metalege je postao noćna mora za velike! Poalije “Bilinog polja” jajčani su uzeli skalp i na “Koševu”. Malo ko je to čekivao, a pomoćni trener Nebojša Đekanović za naš portal napravio je analizu prethodnih šest utakmica ovog kolektiva.

Nakon dobrog otvaranja prvenstva i pobjede nad Čelikom u Zenici klub iz Jajca je upao u rezultatsku krizu ali ne i igru! Prvo na “Pirotu” dolaze komšije iz Krupa na Vrbasu i odnose bodove! Poslije toga slijede dva gostovanja, Mladosti Doboj Kakanj i Vitez. Ostavili smo odličan utisak, imali igru, stvarali šanse, ali je ponovo zatajila realizacija. Poslije toga na “Pirotu” dolazi Radnik. Nadigrali smo ih u svakom segmentu fudbalske igre i po četvrti put ostali praznih rukava. Dolazi sedam dana pripreme za utakmicu na Koševu. Momci su shvatili ozbiljnost situacije, nisu pali na psihološkom planu, već se marljivo spremali za utakmicu.  Što je pokazao i rezultat. Odigrali su utakmicu na vrhunskom nivou. Već smo prepoznatljivi po stilu i načinu na koji igramo – istakao je Đekanović, odavši zahvalnost još jednom prvom treneru Nerminu Bašiću:

Ovi rezultati  mi ne dozvoljavaju opuštanje, već daje zadatak da još više učim i edukujem se u svakom pogledu,  u čemu imam veliku podršku u svom šefu Bašiću.  Za veoma kratko vrijeme sam napredovao i shvatio da čovjek kada ima cilj, volju i želju može mnogo toga da ostvari.  Metalege nije priča koja će trajati jedno ljeto, u to budite ubjeđeni – zaključio je Nebojša Đekanović, trener u Metalegeu iz Jajca.