Ako se za ne koga može reći da jegol mašina, onda je to Danko Segić!

Napadač Ljubića, ne samo ove jeseni, već godinama unazad rešeta protivničke mreže. Za 28 godina u naponu je snage, i predstavlja ne samo veliki kapacitet prnjavorskog drugoligaša, već i regije, jer pravih napadača je sve manje na tržištu! Polusezonu je zavšio sa 15 pogodaka, što mu je donijelo drugo mjesto na tabeli strijelaca iz Džafera Dažića iz Mladosti, ali teško je povući paralalu između ovih napadača, ako se uzme kakve su rezultate imali i ekipa iz Donje Slatina, ali i ona iz Prnjavora.

Nisam bio zadovoljan svojom igrom u prvih 9 kola kada sam postigao samo jedan pogodak. Onda je došla i promjena trenera i ja sam dobio novu ulogu i od tada je sve krenulo kako treba, pa sam u poslednjih 5 kola postigao 14 pogodataka!  Plod mojih golova su sve bile akcije tima kojeg stavljam ispred svog ličnog uspjeha. Da nije bilo mojih saigrača ja to ne bi uspio postići – kaže skromno Segić.

A, baš njegovi golovi preporodili su Ljubić koji je za nekoliko kola od opasne zone došao u mirne vode, pa će zimski san dočekati približno bezbjedan sa 16 bodova na svom kontu.

Segić još ni sam nije donio odluku da li je bliži odlasku, ili i dalje ostaje prvi matador Ljubića.

Što se tiče mojih očekivanja,prvenstveno želim sada dobro da se odmorim. Onda cu početi da analiziram neke ponude što sam dobio od klubova pa i sam ostanak u Ljubiću je isto tako realan, ako nam se poklope ambicije. Ljubić volim od djetinjstva i to je klub u kojem sam stekao svu svoju igračku slavu, ali i prijateljstva. U dogovoru s čelnim ljudima kluba odlučićemo šta je najbolje za mene, a i za klub – nastavlja priču Segić.

Kada smo ga pitali da izdvoji nekoliko detalja iz karijere, nasmijao se rekavši ima toga dosta….

– Prošao sam sve selekcije Ljubića i radio sa mnogim poznatim trenerima ( Jagodić,Vujasin… ).  Najveći uspjeh je bio nastup u cetvrtfinalu Kupa BiH u kome smo poraženi od premijerligaša Čelika. Bilo je i nastupa za reprezentaciju Republike Srpske. Što se tiče golova, prošlu sezonu sam okončao s 25 postignutih, evo jesen sam završio sa 15, pa bi sezona mogla biti i uspješnija. Ne znam tačno, ali igrajući u Prvoj i Drugoj ligi RS, do sada je ta cifra prešla 100 pogodaka u seniorskoj konkurnciji. Bilo je i pojedinačnih nagrada, od najboljeg igrača Opštine, do najboljeg u PFS Gradiška. Ipak, najsrećniji sam na terenu, tamo je moja priča, u protivničkom šesnaestercu – završio je Danko Segić,Ljubićeva gol mašina.