Fudbalski klub Naprijed organizovao je akciju koja bi trebalo da postane tradicionalna pod nazivom “Dani otvorenih vrata”, čime bi nova uprava na čelu sa predsjednikom Vladimirom Rosićem, pokrenula omasovljenje klupskih omladinskih selekcija koje su uvijek bile zaštitni znak Naprijeda, omiljenog fudbalskog kluba mnogih banjalučana.

Više od 250 mališana predškolskog uzrasta i prvačića imalo je priliku da učestvuje na ovom turniru i pokaznom treningu, koji je klub organizovao u okviru Dana otvorenih vrata.

Predsjednik FK Naprijed Vladimir Rosić istakao je da su pozvali predstavnike pet vrtića u okviru Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i vrtića “Zvjezdica” i četiri osnovne škole sa područja grada Banjaluke.

– Okupili smo na našem stadionu više od 250 djevojčica i dječaka. Oni su budućnost našeg grada i kluba. FK Naprijed ima dugu tradiciju, te obilježava više od 70 godina postojanja i oduvijek je bio rasadnik talenata sa bogatom omladinskom školom, a izgradio je i brojne talente. Mi smo pozitivna i zdrava sredina u kojoj će stasavati mladost Banjaluke – poručio je Rosić.

Ovom prilikom Rosić se zahvalio i gradskoj upravi Banjaluka na podršci ovom događaju. Mališani su u pauzi turnira i polaznog treninga, da se okrijepe sokićima, te uživaju u ćevapčićima i slatkišima. Takođe, zahvaljujući gradskoj upravi Banjaluka obezbijeđen je muzički i zabavni program sa animatorom “Fazonko”.

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je medalje pobjednicima fudbalskog turnira. Naglasio je kako su ovakve aktivnosti dragocjene i višestruko značajne, jer mališane od predškolskog uzrasta učimo sportu, koji znači zdravlje, zdravo društvo i sport je strateško opredjeljenje ne samo jednog grada, nego i ozbiljne države i naroda.

– Grad podržava ovaj klub kako kroz redovne programe, tako i kroz ovakve dopunske aktivnosti u skladu sa mogućnostima – naglasio je Stanivuković.

Najavio je da će na ljeto da počne gradnja novih svlačionica, koje su gradnjom Istočnog tranzita morale da budu uklonjene, te da će Grad izdvojiti 100.000 KM za ove namjene. U planu je da se u junu mjesecu, poslije dvije godine pauze, ponovo organizuje memorijalni turnir “Duško Ožegović” od 24. do 26. jula po kojem je Naprijed nadaleko bio prepoznatljiv.