Editor's Rating

Otac i sin u jednom klubu, na jednoj klupi. Adonis i Damir Špica, dobro poznata fudbalska imena, prije svega banjalučke scene zelenih terena, ali i šire….

Danas, u Austriji, na klupi regionalca (Treća liga) čuvenog po ski skokovima, Bišeshofenu!

Mlađi Adonis, prvo je igrao, ali povreda je bila jača, krenulo je trenersko usavršavanje, odmah je preuzeo ekipu, ali pošo nije imao licencu, u igru je uskočio otac Damir, i priča je krenula….

– Trenutno imam UEFA B licencu, planiram da upišem A. U klubu je trenutno dobro nakon prošlogodišnje turbulentne sezone kada sam preuzeo ekipu poslije niza negativnih rezultata, sa slabim igračkim kvalitetom. Ove sezone smo napravili dobre pripreme, dobar prelazni rok, doveli igrače koje smo htjeli i počeli smo bilježiti dobre rezultate do prekida sezone. Poslije 13 odigranih kola smo na četvrtom mjestu sa 22 boda i utakmicom manje za trećeplasiranom ekipom koja ima bod više i utakmicu više – priča Adonis, koji je pet sezona u prestonici novoggodišnje skakaonice, dvije kao igrač, i tri kao trener prvo druge ekipe, potom omladinskog tima, a sada i prve ekipe.

– Tu sam sa tatom. Obojica radimo, on je moj mentor, učitelj i podrška u radu. Privilegija je imati ga, prvo kao roditelja, a onda i kao prijatelja, pedagoga – priča o svom ocu Adonis.

Polako gradi trenersko ime daleko od kuće, ali što ne znači da jednog dana neće se vratiti na velika vrata.

– Trenuntno nemam namjeru, jer sam tu na zapadu, gradim trenerski karijeru, ali nikada se ne zna šta nosi dan, a šta noć. Naravno da pratim dešavanja, pogotovo u banjalučkom fudbalu. Drago mi je da je Borac u vrhu Premijer lige BiH, šteta za utakmice u gostima, gdje se mogao još koji bod uzeti. Što sam gledao utakmica, mogu reći da je Sarajevo najbolja ekipa. Ali Evropa je dostižna. Što se tiče Krupe, nadam se da će ostati u ligi, jer infrastrukutrom, ljudima u i oko kluba zaslužuju da igraju najviši rang BiH. Isto mi je drago da oba banjalučka kluba za trenere imaju domaća imena, Marka Maksimovića (Borac) i Vladimira Ilića (Krupa). Oba mlada trenera, pogotovo Vladimir, pa vjerujem da neće biti zime za fudbal u gradu na Vrbasu – istakao je Adonis Špica, još jedan banjalučki trener čije vrijeme tek dolazi….