Fudbal na našim prostorima odavno je izgubio svaki smisao. Klubovi ćute i “trpe”, a današnji događaj, čini se mijenja stvari. Na Konferenciji klubova Područne lige PFS Doboj, koja je održana danas u Modriči i na kojoj je trebalo da se obavi žrijeb, 14 od 16 klubova je napustilo sastanak.

Naime, klubovi su nezadovoljni odlukom IO PFS Doboj o proširenju lige sa 14 na 16 klubova. Tada su članovi, mimo svih propisa, proširili ligu, pravdajući to da je bilo mnogo “nelogičnosti” u finišu prvenstva, te tako ostavili u ligi: Slogu iz Skugrića i Borac iz Kotorskog. O svim dešavanjima je pisao i naš portal http://localhost/prorekli-bsk-slavio-u-gornjoj-slatini/. Ko zna propise, jasno je da se proširenje lige najavljuje godinu dana unaprijed, ali valjalo je “legalizovati” sve “čudne” rezultate.

I upravo najglasniji u pobuni su i “najpošteniji”: BSK iz Bušletića i Budućnost iz Gornje Slatine, koji su sa još 12 klubova, potpisali peticiji da neće igrati ligu i napustili sastanak, te najavili da neće igrati prvenstvo. Jedini koji nisu u tome učestvovali su Sloga iz Skugrića i Borac iz Kotorskog.

Jedni smanjuju, drugi proširuju lige, propisi su negdje u ladicama i uopšte se ne čitaju, a ljubitelji fudbala, sasvim opravdano, fudbalske utakmice izbjegavaju. Vidi li se svjetlo na kraju tunela?