U danu kada nas trese zemljotres afere “Sloga Gornje Crnjelovo”, aktivirana je još jedna afera i to “slučaj švercovanja igračica Drine iz Zvornika”.

O ovoj aferi smo u dva navrata pisali:  http://localhost/skandalozno-novi-premijerligas-svercovao-fsrs-aminovao/ i http://localhost/fsrs-nastavlja-lakrdiju/

Naime, klub iz Petrova je zatražio vanredni pravni lijek – zaštitu zakonitosti Pravilnika i propisa o takmičenju FSRS, o kojem morju da se izjasne članovi Izvršnog odbora FSRS. U međuvremenu, kancelarija FSRS je poslala obavještenje FSBiH da je novi premijerligaš ŽFK Drina iz Zvornika, iako su znali da slučaj nije okončan.

Zvorničanke su se našle u žrijebu za novu takmičarsku sezonu Ženske premijer lige BiH, pa tako u 1. kolu nove sezone dočekuju fudbalerke Širokog Brijega.

Da li “stručnjaci” u kancelariji, na čelu sa gensekom Goranom Ćejićem, imaju vidovnjačke sposobnosti, da predvide da će čalnovi najvišeg izvršnog organa Saveza negativno riješiti žalbu Slogu ili je uobičajeni bezobrazluk i ne znanje, ostavljamo našim čitaocima na prosudbu.

FSRS je odavno dotakao dno ili može još niže?